Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

13. Rujan 2017.

Najava najvažnijih događanja u Hrvatskoj za srijedu, 13. rujna:

ZADAR - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić posjetit će Zadar. Ministri Butković i Ćorić sudjelovat će na radnom sastanku sa županom Zadarske županije Božidarom Longinom i gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem. Razgovarat će se o nastalim štetama izazvanim nevremenom koje je pogodilo Zadar i Zadarsku županiju te mogućnostima za sanaciju štete (9 sati, zgrada Zadarske županije). Po završetku sastanka, obići će državnu cestu DC 8 Zadar – Ričine (most), pročistač otpadnih voda u Zadru, cestu Poljica Brig-Nin (Miljašić jaruga) te grad Nin, gdje su predviđene izjave za medije.

ZAGREB - Sjednica Programskoga vijeća Hrvatske radio televizije (HRT), a na dnevnom redu je Pravilnik o korištenju društvenih mreža (11 sati, HRT, Prisavlje 3, objekt B – 30, 1. kat, dvorana 107).

VARAŽDIN - Potpisivanje ugovora o partnerstvu Grada Varaždina i 10 općina u projektu "Aglomeracija“ (10 sati, varaždinska Gradska vijećnica). Uz gradonačelnika Varaždina  Ivana Čehoka ugovor će potpisati načelnici općina te predstavnici Varkoma, koji će surađivati na projektu vrijednom više stotina milijuna kuna. Potpisivanje ugovora predstavlja svojevrsnu povelju o suradnji jedinica lokalne samouprave na tome, do sada najvećem varaždinskom projektu izgradnje komunalne infrastrukture. Potpisivanje ugovora između jedinica lokalne samouprave uvjet je skorom potpisivanju ugovora s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, koje se očekuje do kraja mjeseca u Zagrebu. Potpisnici će novinarima dati izjave o značaju tog dokumenta.

SPLIT - Konferencija za medije u povodu dolaska relikvije svetog Leopoloda Bogdana Mandića u Split. Na konferenciji će sudjelovati Damir Babić iz splitske gradske Uprave, fra Miljenko Vrabec i fra Žarko Lučić iz Svetišta na Pojišanu te Silvana Burilović Crnov iz Tiskovnog ureda splitsko-makarske nadbiskupije, koji će dati sve potrebne informacije vezane uz sam događaj (11 sati, Pojišansko svetište).

26. travanj 2024 20:45