Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

07. Rujan 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za četvrtak, 7. rujna.

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Trg Sv. Marka 6). Na dnevnom redu je, među ostalim, odluka o nagrađivanju operativnih vatrogasnih snaga za uspješnu provedbu zadaća u protupožarnoj sezoni, nacrt prijedloga zakona o zaštiti životinja te nacrt prijedloga zakona o međunarodnom privatnom pravu.

GOSPIĆ/PERUŠIĆ -  Četvrtog dana boravka i rada u Lici, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetit će vojarnu "Eugen Kvaternik" (10 sati, Kaniška bb). U pratnji vrhovne zapovjednice Oružanih snaga bit će načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov, a susrest će se s pripadnicima Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske, sudionicima gašenja požara iz 1. motorizirane bojne "Vukovi". Obići će smještajne, radne i obučne kapacitete vojarne i prisustvovati pokaznoj vježbi "Reakcija na zasjedu u urbanom okružju". Predsjednica će se zatim u Perušiću sastati sa šefovima diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Hrvatskoj u sklopu projekta "Osjeti Hrvatsku" (12,30 sati, Pećinski park Grabovača).

ZAGREB - Predsjedništvo Hrvatskog sabora održat će sjednicu na kojoj će biti govora o dnevnom redu predstojeće saborske sjednice, o planu međuparlamentarnih aktivnosti do kraja 2017. i o prijedlogu kriterija za odobravanje službenih putovanja zastupnika u okviru međunarodnih aktivnosti Hrvatskog sabora (12 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ante Starčevića, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Hrvatske vode obilježit će Dan Hrvatskih voda i 141. godišnjicu organiziranog upravljanja vodama, a na svečanosti će biti i ministri zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te poljoprivrede Tomislav Tolušić (14 sati, zgrada Hrvatskih voda, Ul. grada Vukovara 220).

OSIJEK - Zaklada Konrad-Adenauer i Zemaljska udruga Podunavskih Švaba u Hrvatskoj priređuju konferenciju o položaju njemačkih manjina u srednjoj Europi na kojoj će se okupiti predstavnici njemačke manjine iz Slovenije, Mađarske, Poljske, Rumunjske i Srbije. Simpozij u 13 sati bit će o situaciji njemačke manjine u središtu Europe.

VIROVITICA - Treći festival reportaža i reportera "Fra Ma Fu" započet će u Virovitici i okolnim mjestima u organizaciji Studijskog instituta za novinarstvo, kulturu i obrazovanje iz Virovitice i Hrvatskog novinarskog društva (HND). U četiri dana festivala održat će se 30-ak različitih događanja, tematskih stručnih skupova, radionica, kulturno-zabavnih manifestacija, kazališnih predstava, književnih večeri, tribina, okruglih stolova, izložba i koncerata. Ove godine Fra Ma Fu donosi i PROGRAM PLUS u Virovitici, Slatini i Pitomači.

19. travanj 2024 15:53