Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

05. Rujan 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za utorak, 5. rujna.

PERUŠIĆ - Nakon što je otvoren privremeni Ured predsjednice Republike u Ličko-senjskoj županiji, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u 9,15 sati posjetit će općinu Perušić, gdje će se susresti s predstavnicima općine i građanima. U 9,30 sati u Perušiću će se upoznati s projektom kojim započinje uređenje vlasničko-gruntovnih knjiga za 700 hektara zemljišta

SENJ - U 10,45 sati predsjednica će se u Senju susresti s gradonačelnikom i suradnicima (Obala dr. Franje Tuđmana 2), a za 11,05 sati najavljen je kulturno-umjetnički program u izvedbi klape Senkinje i druženje s građanima (Pavlinski trg), posjet Gradskom muzeju Senj, susret s pripadnicima Javno-vatrogasne postrojbe i DVD-a Senj, te obilazak Tvrđave Nehaj

OTOČAC - Predsjednica će se u 14,20 sati susresti s gradonačelnikom Otočca i suradnicima (Kralja Zvonimira 10), a za 14,35 sati najavljeno je polaganje cvijeća na Spomenik hrvatskim braniteljima u Otočcu. Predsjednica će u 14,55 sati posjetiti Centar za tradicijske obrte udruge „Gačanka“ (Josipa Jelačića 16), a u 15,20 sati siranu Runolist (Špilnički odvojak 5).

GOSPIĆ - U naselju Veliki Žitnik u 16,40 sati predsjednica će položiti cvijeće kod Spomen-doma dr. Ante Starčevića, nakon čega je predviđen kraći obilazak Spomen-doma dr. Ante Starčevića te posjet Edukacijskom centru za mlade.

ZAGREB - U hotelu Esplanade održat će se konferencija "Hrvatska obrambena industrija kao izvozni brend", u organizaciji Jutarnjeg lista, a cilj je senzibiliziranje javnosti o značaju hrvatske vojne industrije koja zapošljava tisuće ljudi i bilježi visoke stope rasta. U 2016. Hrvatska je izvezla vojnoga oružja i opreme u vrijednosti od oko 200 milijuna eura. Na početku konferencije nazočnima će se videoporukom prigodno obratiti predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, koja je i pokroviteljica konferencije. Pozdravne riječi uputit će i predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar obrane Damir Krstićević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te predsjednik HGK Luka Burilović. (10 sati, Hotel Esplanade (Smaragdna dvorana)). Najavljeno je sudjelovanje dvjestotinjak predsjednika uprava vodećih hrvatskih tvrtki i sudionika iz gospodarskih, obrambenih i političkih institucija Hrvatske i svijeta. Organizatori mole predstavnike medija za dolazak u hotel Esplanade najkasnije do 9,15 sati.

23. travanj 2024 20:05