Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

04. Rujan 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za ponedjeljak, 4. rujna: GOSPIĆ - Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović otvorit će privremeni Ured predsjednice Republike u zgradi Ličko-senjske županije (9,30 sati, Dr. Franje Tuđmana 4). Predsjednica će posjetiti Osnovnu školu „Dr. Jure Turića“ u povodu prvog dana nove školske godine (10 sati). Potom će se susresti (10.45 sati) s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak te će zajedno dati izjavu za medije (11,15 sati privremeni Ured predsjednice).

GOSPIĆ- U povodu početka nove školske godine ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak posjetit će Osnovnu školu "Dr. Jure Turića" u Gospiću. (10 sati, Ulica Miroslava Kraljevića 15).

SPLIT - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak obići će novootvorenu školu Žnjan-Pazdigrad u Splitu (14 sati).

ZAGREB - U vojarni "Pukovnik Marko Živković" na Plesu održat će se svečani ispraćaj 7. hrvatskog kontingenta u misiju potpore miru "Resolute Support" u Afganistanu (12,30 sati). Ispraćaju će prisustvovati potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima. Kontingent broji 96 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, među kojima je i pet žena. U sklopu kontingenta u područje misije putuje i 28 pripadnika OS partnerskih zemalja, i to 18 pripadnika Vojske Crne Gore, šest pripadnika Vojske Republike Makedonije, te po dva pripadnika OS Albanije i BiH.

ZAGREB - U Središnjici HDZ-a održat će se sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a (17 sati, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Problemi i perspektive hrvatskog odgojno-obrazovnog sustava, tema je konferencije za novinare SDP-a na kojoj će govoriti predsjednik stranke Davor Bernardić, saborska zastupnica Sabina Glasovac, predsjednik Savjeta za odgoj i obrazovanje SDP-a Neven Budak te zamjenica župana za društvene djelatnosti Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek (12 sati, Iblerov trg 2).

ZAGREB - Vertikala sindikata obrazovanja održat će konferenciju za novinare o položaju učitelja i nastavnika na početku školske godine o čemu će govoriti predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec i makroekonomist Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Matija Kroflin (11 sati, Ulica Florijana Andrašeca 18a, 1. kat).

20. travanj 2024 04:26