Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

01. Rujan 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 1. rujna:

VIROVITICA - U povodu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sudjelovat će na svečanoj sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije. (11 sati, Gradsko kazalište, Trg Ljudevita Patačića 1). U pratnji premijera Plenkovića bit će ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Dan županije slavi se od 1996. godine u spomen na Obnoviteljsku skupštinu tadašnje Virovitičke županije održanu 3. rujna 1848. godine.

ZAGREB - Svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama. Ugovore će uručiti ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Ministarstvo znanosti i obrazovanja je učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama osiguralo više od 360 milijuna kuna iz Europskoga socijalnog fonda (10 sati, Veliki amfiteatar na Šumarskom fakultetu, Svetošimunska cesta 25).

ZAGREB - Hrvatska zastupnica u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta Biljana Borzan i ravnateljica Hrvatske agencije za hranu Andrea Gross-Bošković na konferenciji za novinare predstavit će rezultate projekta "Istraživanje kvalitete naizgled istih proizvoda na tržištima starih i novih država članica EU". Borzan i Gross-Bošković predstavit će rezultate analiza proizvoda kupljenih u Zagrebu i Muenchenu, te će prezentirati razlike u kvaliteti naizgled istih proizvoda na tržištima starih i novih država članica EU (10 sati, prostorije Kuće Europe, Cesarčeva 6).

ZAGREB - Svečanost prijama policijskih službenika – vježbenika u službu Policijske uprave zagrebačke. Novim policijskim službenicima-vježbenicima će se obratiti ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina. Svečanost se održava u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba i nazočna će biti i direktorica TZ Grada Zagreba Martina Bienenfeld (10 sati, na zagrebačkoj Opatovini, ljetna pozornica Histriona).

19. travanj 2024 23:56