Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Crodux o onečišćenju vode u Slavonskom Brodu

13. Travanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 13. travnja:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika upoznat će javnost na konferenciji za novinare sa stajalištem Kluba u vezi glasovanja o Istanbulskoj konvenciji (10,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Napadi na vjerske osjećaje vjernika i Katoličku crkvu, tema je konferencije za novinare HDZ-ovog saborskog zastupnika Steve Culeja (9,15 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Tvrtka "Crodux" održat će konferenciju za novinare u vezi onečišćenja vode u Slavonskom Brodu (12 sati, Savska Opatovina 36).

ZAGREB - Ministar zdravstva Milan Kujundžić otvorit će 3. regionalnu konferenciju digitalne medicine "Budućnost je sada" na kojoj će sudjelovati voditelji razvojnih procesa iz područja digitalne medicine iz regije i Europe (9,30 sati, City plaza, Slavonska avenija 6.)

ZAGREB - "Dani medijske pismenosti" održavaju se u organizaciji Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a od 19. do 21. travnja, a na konferenciji za novinare predstavit će ih ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Valentina Otmačić te zamjenik predsjednika Vijeća za elektroničke medije Robert Tomljenović. Tom prilikom bit će predstavljeni i rezultati novog istraživanja o stavovima građana o medijskoj pismenosti djece (10 sati, knjižnica Osnovne škole ‘Jure Kaštelana‘, Ulica Vladimira Ruždjaka 2a).

SENJ - HNS-liberalni demokrati održat će konferenciju za novinare u Senju na kojoj će govoriti predsjednik stranke Ivan Vrdoljak i predsjednik županijske organizacije HNS-a Ličko senjske županije Krunoslav Tomljanović (16,30 sati).

ZAGREB - U organizaciji Jutarnjeg lista održat će se konferencija "Europski fond za strateška ulaganja (EFSU) - prednosti i prilike za poduzetnike i lokalne jedinice". Organizatori na panel raspravi najavljuju ministra financija Zdravka Marića, ministricu regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelu Žalac, voditelja ureda EIB-a u Zagrebu Antona Kovačeva, predsjednicu Uprave HBOR-a Tamara Perko i predsjednika HGK Luku Burilovića (10,00 sati, Mala dvorana KD Vatroslav Lisinski, Trg Stjepana Radića 4).

ZAGREB - Na prvoj manifestaciji "Vina od davnina", koja će se održati 13. i 14. travnja, okupit će se više od 70 vinara s više od 150 vina isključivo autohtonih hrvatskih sorti. Cilj je te manifestacije istaknuti potencijale koje pružaju autohtone sorte vinove loze, okupiti  vinare i stručnjake u tom segmentu vinarstva i vinogradarstva te poticati na proizvodnju autohtonih sorti i raditi na poboljšanju njihove kakvoće, sa željom stvaranja prepoznatljivosti Hrvatske kao autentične vinske zemlje. Manifestaciju će, kako je najavljeno, otvoriti ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić (14,00 sati, Art galerija Lauba, Prilaz baruna Filipovića 23).

ZAGREB - Ukupna zaračunata bruto premija 21 hrvatskoga društva za osiguranje krajem ožujka iznosila je 2,8 milijardi kuna, što predstavlja rast od 7,28 posto u odnosu isti mjesec prošle godine, pokazuju podaci Hrvatskog ureda za osiguranje. U skupini neživotnih osiguranja, koja čine 68,5 posto ukupne premije, zaračunata bruto premija u ožujku u odnosu na isti mjesec lani porasla je za 7,5 posto, na 1,9 milijardi kuna. U segmentu životnih osiguranja zaračunata bruto premija bilježi rast za 6,8 posto, na 874,4 milijuna kuna, pokazuju podaci HUO-a.

19. travanj 2024 02:17