Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Dario Hrebak predstavlja aplikaciju za bjelovarski proračun

20. Svibanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak 20. svibnja:

ZAGREB - U obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u Hrvatskoj je krajem ožujka ove  godine bilo 183.356 zaposlenih, što je za 1,4 posto ili 2.498 zaposlenih više nego na kraju veljače, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

ZAGREB - Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sudjelovat će na potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za uspostavu Centra dijeljenih usluga, u sjedištu Vlade. Uz predsjednika Vlade, na svečanosti potpisivanja Ugovora sudjelovat će ministar uprave Lovro Kuščević, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU- SAFU Tomislav Petric (12 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare i javno predstavljanje projekta "Grad Bjelovar - najtransparentniji grad u Hrvatskoj" (10 sati, Novinarski dom, Velika dvorana, Perkovčeva 2). O projektu u kojem je Bjelovar preko aplikacije otvorio gradski proračun za javnost govorit će bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak te Vuk Vuković iz Instituta sinergije znanosti i društva.

ZAGREB - Centar za mirovne studije organizira tribinu "Europa i migracije: gdje povlačimo granicu?" na kojoj će sudionici iz organizacija Amnesty International, Human Rights Watch i European Council on Refugees and Exiles, predstaviti trenutačno stanje vezano za migracije i očekivanja od donositelja odluka na lokalnoj razini i razini Europske unije (10 sati, HUB 385, Petračićeva 6).

EU IZBORI

PULA - Završni predizborni skup SDP-ove liste za Europski parlament na kojem će sudjelovati predsjednik stranke Davor Bernardić, predsjednik SDP-a Istarske županije Vili Bassanese te svi kandidati s SDP-ove liste (12 sati, Trg Portarata).

KARLOVAC - Kandidati Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) za EU izbore predvođeni Miloradom Pupovcem, sudjelovat će na predizbornom skupu SDSS-a u Karlovcu (18 sati, restoran Kristal, Ulica Matka Laginje 1).

23. travanj 2024 17:24