Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Dodjela 175 milijuna kuna za energetski učinkovitiji turizam

26. Veljača 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak 25. veljače:

ZAGREB - Prosječne proizvođačke cijene poljoprivrednih proizvoda u četvrtom tromjesečju prošle godine pale su za 6,6 posto u odnosu na isto razdoblje 2017., pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

SMILJAN/GOSPIĆ - Svečana dodjela ugovora u sklopu Poziva "Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru (turizam, trgovina)". Ugovore, čija je vrijednost gotovo 175 milijuna kuna, malim, srednjim i velikim poduzetnicima i obrtnicima dodijelit će ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić (12,00 sati, Memorijalni centar Nikola Tesla, Smiljan 87/1).

ZAGREB - Dvadeseta sjednica zagrebačke Gradske skupštine. Na predloženom dnevnom redu je 49 točaka, među kojima prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o sklapanju Sporazuma o suradnji na izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada. U prijedlogu se navodi da će Grad Zagreb, Grad Novska i Zagrebački centar za gospodarenje otpadom d.o.o. sklopiti Sporazum o suradnji na pripremi i izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada u Novskoj. Na dnevnom redu je i Bandićev prijedlog o osnivanju društva "Sportski objekti", d.o.o. za obnovu dotrajalih sportskih objekata u Zagrebu. Također, i prijedlog  novčane pomoći hrvatskim braniteljima za Uskrs i Božić. U prijedlogu se navodi da nezaposleni hrvatski branitelji koji su korisnici prava na novčanu naknadu za nezaposlene branitelje ili na zajamčenu minimalnu naknadu, imaju mjesečna primanja manja od umirovljenika kojima se isplaćuju novčani dodatci zbog malih iznosa mirovine, kao i novčana pomoći za Uskrs i Božić. Zato je skupštinski Odbor za branitelje jednoglasno prihvatio inicijativu branitelja Grada Zagreba i Gradskog ureda za branitelje da se navedenoj kategoriji hrvatskih branitelja isplaćuje po 200 kuna za te blagdane (9 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5/I., dvorana "A").

ZAGREB - Konferenciju za novinare na temu "Zašto poštivati zakone kada ih ne poštuju oni koji su ih donijeli“ održat će Sindikat hrvatskog vozača. Iz sindikata tvrde  da Ministarstvo, mora prometa i infrastrukture ne poštuje svoje obveze iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu i Pravilnika o početnoj i periodičnoj izobrazbi vozača, te time generira kriminal. Na konferenciji će govoriti Miljenko Gočin, predsjednik Sindikata hrvatskog vozača (10 sati, Trg svetoga Marka).

ZAGREB - Stranka ORaH – Održivi razvoj Hrvatske održat će konferenciju za medije u povodu početka kampanje za potpisivanje peticije "Dosta je nezdrave hrane na našim tanjurima" i predstaviti peticiju koju ORaH pokreće u koordinaciji s Europskom zelenom strankom. Po završetku kampanje, peticija će biti predana Europskoj komisiji, a cilj je sprječavanje dolaska zaraženoga mesa na tržište zemalja članica Europske unije. Na konferenciji će sudjelovati predsjednik ORaH-a Zorislav Antun Petrović, međunarodni tajnik Teodor Ostojić i glavni tajnik ORaH-a Hrvoje Dominić (11 sati, prostorije stranke,  Ilica 48).

ZAGREB - "Edukacija učitelja i istraživanje u školama" tema je konferencije za medije koju će održati Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu "Preporod", splitski Pravni fakultet, Međimurska županija, Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola i Radnički sindikat Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (15 sati, hotel Panorama, Trg Krešimira Ćosića 9).

25. travanj 2024 15:57