23. svibanj 2018.

Danas u Hrvatskoj - Dodjela nagrade za poduzetnicu godine

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 23. svibnja:

GOSPIĆ - Predsjednica Republike Hrvatske sudjelovat će na svečanoj sjednici Županijske skupštine Ličko-senjske županije. Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednice Republike Hrvatske (11 sati, kino "Korzo", Dr. Franje Tuđmana 12)

ZAGREB – Sjednica Hrvatskog sabora bit će nastavljena raspravom o Izvješću o provedbi Plana protuminskog djelovanja i utrošenim financijskim sredstvima za 2017. godinu (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB – Zajednička sjednica Odbora za gospodarstvo i Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav na kojoj će biti saslušani kandidati za novog potpredsjednika Vlade i novog ministra gospodarstva nakon što je s tih dužnosti, zbog afere Hotmail, morala otići Martina Dalić. Kandidati za te dužnosti su ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, te Darko Horvat, HDZ-ov zastupnik i ministar poduzetništva i obrta u Vladi Tihomira Oreškovića. Predsjednik Odbora za gospodarstvo Darinko Kosor (HSLS) objasnio je da je dogovorena sjednica dvaju odbora jer se na jednom potvrđuje potpredsjednika Vlade. a na drugom ministra gospodarstva (13 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

VUKOVAR - Ministar državne imovine Goran Marić će u sklopu posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji održat radni sastanak sa županom Božom Galićem na kojem će se razgovarati o problematici korištenja imovine u državnom vlasništvu. Na sastanku će biti definirane mogućnosti korištenja državnih nekretnina u jedinicama lokalne samouprave, a koji bi mogli biti iskorišteni u konkretne svrhe. Sastanku će sudjelovati gradonačelnici i načelnici naše županije (izjave za medije predviđene su za 14,30 sati, Palača Srijem, Županijska 9).

ZAGREB - Nastavak sjednice zagrebačke Gradske skupštine, prekinute jučer zbog nedostatka kvoruma. Jedina točka dnevnog reda je razmatranje prijedloga gradonačelnika Milana Bandića da se stavi izvan snage odluka Skupštine o otkupu dijela radničkih tražbina za trgovačka društva u stečaju (u 9 sati, Stara gradska vijećnica, Ćirilometodska 5/1).

ZAGREB – Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održat će konferenciju za novinare uoči sjednice gradske Skupštine (11 sati, zgrada Gradske uprave, dvorana 272, Trg Stjepana Radića 1).

ZAGREB - Konferencija za novinare zagrebačke Gradske organizacije SDP-a prije redovne sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba (12 sati, prostorije SDP-a Zagreb, Praška 2/I).

ZAGREB - Konferencija za novinare predsjednice Kluba gradskih zastupnika Građansko-liberalnog saveza (GLAS) i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Anke Mrak–Taritaš i gradske zastupnice Sonje König (9,40 sati, Starogradska vijećnica, Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Živi zid će imati nekoliko štandova s jagodama diljem Zagreba, a na onom ispred Hrvatske narodne banke održat će kratku konferenciju za novinare. Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić osvrnut će se na sve manju isplativost domaće proizvodnje. Nakon štandova, Živi zid će dvije tone jagoda razvoziti po dječjim domovima i domovima za starije i nemoćne (10 sati, štand na Trgu hrvatskih velikana 3).

ZAGREB - U povodu novih slučajeva ubojstava žena, u organizaciji Platforme za reproduktivna prava će se pred zgradom Vlade održati protestna akcija sa zahtjevom za brzom i djelotvornom primjenom Istanbulske konvencije, a povodom novih slučajevima ubojstava žena. Organizatori ističu da je Konvencija VE o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Istanbulska konvencija) ratificirana 3. travnja, a nakon tog datuma ubijene od partnera dvije žene. 24. travnja muž je ubio suprugu, majku sedmero djece na adresi Marino Selo 74, PU Požeško slavonska, te zapalio nju i kuću; 20. svibnja partner je oštrim predmetom ubio 39-godišnju partnericu u zagrebačkim Gajnicama i to bi trebao biti alarm za Vladu radi hitne implementacije Konvencije u naš sustav, poručuju (u 11 sati ispred Banskih dvora).

ZAGREB - "Monetarna kretanja, inozemna ulaganja i konkurentnost Hrvatske"- tema je okruglog stola kojega organiziraju Hrvatska narodna banka (HNB) i Hrvatska gospodarska komora (HGK). Na skupu će, kako je najavljeno, sudjelovati i guverner HNB-a Boris Vujčić i predsjednik HGK Luka Burilović, a uvodno predavanje održat će direktor Direkcije za ekonomske analize HNB Gordi Sušić. Izjave za medije guverner HNB-a Boris Vujčić i predsjednik HGK Luka Burilović dat će 20 minuta prije početka susreta (11,00 sati, Hrvatska narodna banka, Trg hrvatskih velikana 3).

ZAGREB - U organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena Krug bit će dodijeljene nagrade za poduzetnicu godine, menadžericu godine i poduzetnicu godine u socijalnom poduzetništvu za poslovnu godinu 2017. (12,00 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2)

OPATIJA - U sklopu 41. međunarodnog skupa o ICT tehnologijama MIPRO u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP) održat će se Dan gospodarstvenika s ciljem definiranja vizije i nužnih strateških odrednica i promjena kako bi se osigurao brži i kvalitetniji razvoj, uključujući i za obrazovanje (11.00 sati, Grand hotel Adriatic, Ulica Maršala Tita 200).