Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Dodjela nagrade Zlatni ključ najboljim izvoznicima

15. Lipanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 15. lipnja:

ZAGREB -  Hrvatski sabor u petak će raspraviti Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2017. godinu. Neke od preporuka koje je u izvješću dala povjerenica za informiranje su da su tijela javne vlasti dužna na internetskoj stranici sustavno, pravovremeno i u potpunosti objavljivati sve zakonom propisane informacije i dokumente. Unutar tih tijela treba osigurati efikasnu suradnju službenika za informiranje i ustrojstvenih jedinica, a otvorenost sjednica za javnost u pravilu treba biti integralni dio procesa odlučivanja (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

RIJEKA - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović pridružit će se proslavi sv. Vida, zaštitnika Riječke nadbiskupije, katedrale i grada Rijeke (18 sati, Katedrala sv. Vida, Grivica 11).

ZAGREB - Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a na dnevnom redu je, između ostalog, rasprava o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu ministra zdravstva Milana Kujudžića, kao i donošenje odluke u predmetu bivšeg dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića (11 sati, Ulica kneza Mutimira 5/I).

ZAGREB - Povodom obilježavanja Dana Hrvatskog saveza slijepih održat će se javna tribina koja se sastoji od tri tematska panela: Kvaliteta života slijepih osoba - predstavljanje rezultata istraživanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Zapošljavanje slijepih osoba na otvorenom tržištu rada, te Sustavno financiranje udruga osoba s invaliditetom (10 sati, dvorana kazališta "Vidra", Draškovićeva 80).

ZAGREB - Završna svečanost projekta "Jačanje inspekcije zaštite okoliša radi učinkovite kontrole praćenja kakvoće zraka i sustava trgovanja emisijskim jedinicama stakleničkih plinova, kako bi se postigla bolja kvaliteta zraka u Republici Hrvatskoj".  Cilj ovog projekta vrijednog 425.000 eura je poboljšanje praćenja kvalitete zraka i sustava trgovanja emisijskim jedinicama stakleničkih plinova, radi ublažavanja klimatskih promjena i poboljšanja cjelokupnog stanja okoliša i smanjenja onečišćenja zraka u Hrvatskoj (11 sati, Europski dom, Jurišićeva 1/I).

ZAGREB - "Izvoz kao generator rasta i razvoja Republike Hrvatske" - glavna je tema panel rasprave koja će se održati u okviru 13. konvencije hrvatskih izvoznika. U okviru konvencije bit će dodijeljene i nagrade "Zlatni ključ" najboljim izvoznicima u 2017. godini (u 9,30 sati, City Plaza Zagreb, Slavonska avenija 6).

ZAGREB - Ukupna zaračunata bruto premija 20 hrvatskih društva za osiguranje krajem svibnja iznosila je 4,5 milijardi kuna, što je 8,9 posto više u odnosu isti mjesec prošle godine, pokazuju podaci Hrvatskog ureda za osiguranje. U skupini neživotnih osiguranja, koja čine 66,91 posto ukupne premije, zaračunata bruto premija u svibnju u odnosu na isti mjesec lani porasla je za 8,7 posto, na 3,1 milijardu kuna. U segmentu životnih osiguranja zaračunata bruto premija bilježi rast za 9,5 posto, na 1,4 milijarde kuna, pokazuju podaci HUO-a.

20. travanj 2024 16:15