28. studeni 2018.

Danas u Hrvatskoj: DZS objavljuje procjenu tromjesečnog obračuna BDP-a

Najavljujemo najvažnije događaje za srijedu, 28. studenog.

ZAGREB - Državni zavod za statistiku (DZS) na konferenciji za novinare će objaviti prvu procjenu tromjesečnog obračuna bruto domaćeg proizvoda (BDP) za treće tromjesečje 2018., realne stope rasta prema kategorijama izdataka i područjima djelatnosti (11,00 sati, DZS, Ilica 3).

ZAGREB - Rezultati hrvatskog turizma 2018., aktualno stanju u hotelijerstvu Hrvatske, plaće u hotelijerstvu - neke su od tema ovogodišnjeg XXI. kongresa hotelijera. Taj tradicionalni skup hotelijera organizira Udruga poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), a sudionicima će se obratiti i ministar turizma Gari Cappellli koji će predstaviti ovogodišnje rezultate hrvatskog turizma (9,30 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare tvrtke McKinsey & Company Croatia novi će voditelj zagrebačkog McKinsey ureda Tomislav Brezinščak predstaviti rezultate istraživanja trenutačnog stanja digitalne ekonomije u Hrvatskoj u usporedbi s drugim državama srednje i istočne Europe te u odnosu na predvodnike u EU. Osim toga, McKinsey će predstaviti i 10 konkretnih preporuka za pokretanje rasta gospodarstva, uz pomoć razvoja potencijala digitalne ekonomije u nas (11,00 sati, DoubleTree by Hilton Zagreb, Ul. grada Vukovara 269A, dvorana Olive III, na drugom katu).

ZAGREB - Nastavak 10. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sindikati javnih službi - potpisnici temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama održat će konferenciju za medije na temu "okončanja postupka mirenja između Vlade i sindikata javnih službi" (11 sati, zgrada sindikata, Ulica Florijana Andrašeca 18A).

ZAGREB - Vladin Ured za suzbijanje zlouporabe droga priređuje dvodnevnu konferenciju "Projekt resocijalizacije liječenih ovisnika o drogama kao ključ uspješnog oporavka od ovisnosti - izazovi i postignuća“. Konferencija se održava povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se obilježava od 15. studenoga do 15. prosinca (9 sati, Hotel International, Miramarska cesta 24).

ZAGREB - Savez društava multiple skleroze Hrvatske održat će konferenciju za novinare i predstaviti nove smjernice za liječenje multiple skleroze. Nove smjernice trebale bi omogućiti pravovremeno i nediskriminirajuće liječenje više od 6000 osoba oboljelih od te bolesti u Hrvatskoj. Novost je i uvođenje lijeka za liječenje primarno progresivnog oblika bolesti. Nove smjernice HZZO-a stupile su na snagu 22. studenoga (9,30 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Živi zid će održati konferenciju za medije na temu zakonskih izmjena koje se tiču fiskalizacije (10,30 sati, iznad stepenica na Dolcu).