Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Ernst&Young bira poduzetnika godine

20. Ožujak 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za utorak, 20. ožujka:

ZAGREB - Komemoracija i posljednji ispraćaj stožernoga generala Petra Stipetića (11 sati, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, Trg kralja Petra Krešimira IV br. 1).

SISAK - Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar posjetit će Sisačko-moslovačku županiju, gdje će se sastati sa županom Ivom Žinićem, gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem i gradonačelnikom Hrvatske Kostajnice Daliborom Bišćanom. Ministar će se susresti s obiteljima čiji su objekti stradali u prošlotjednom aktiviranju klizišta. S njima će razgovarati o mogućnostima što bržega trajnog zbrinjavanja. Ministar Štromar će obići i područje samoga klizišta kada će dati izjave za medije (15 sati).

ZAGREB - Svjetski dan oralnog zdravlja, koji se obilježava 20. ožujka, bit će obilježen stručnim skupom u organizaciji zagrebačkoga Stomatološkog fakulteta, Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar" i Hrvatskoga stomatološkog društva, a prisustvovat će mu ministar zdravstva Milan Kujundžić i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras (10 sati, ŠNZ „Andrija Štampar, Rockfellerova 4). U stručnom dijelu bit će govora o prevenciji bolesti usne šupljine o čemu će govoriti profesori Stomatološkog fakulteta, a svoj će rad predstaviti i studenti, koji svojim volonterskim radom kroz studentske udruge i projekte promiču ideje o važnosti i mogućnostima očuvanja zdravlja usne šupljine. Dan oralnog zdravlja bit će obilježen i na zagrebačkom Cvjetnom trgu gdje će studenti od 13 do 17 sati informirati i savjetovati građane o važnosti pravilne oralne higijene. Ovogodišnji slogan kampanje je „Reci Aaa: Brigom o zubima, odabirem zdravlje!“, a akcija će se provoditi i u Stomatološkoj poliklinici Zagreb, Medicinskom fakulteti i Fakultetu elektrotehnike i računarstva te Studentskom centru.

ZAGREB - Sjednica Predsjedništva HDZ-a (17 sati, Trg žrtava fašizma 4)

ZAGREB - Konferencija predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrije Mikulića uoči sjednice Gradske skupštine grada Zagreba (10,30 sati, Gradska skupština, Ćirilometodska 5)

ZAGREB - Konferencija za novinare zagrebačke Gradske organizacije SDP-a prije redovne sjednice Gradske skupštine (12 sati, prostorije SDP-a Zagreb, Praška 2/I)

Gospodarstvo:

ZAGREB - Četvrtu godinu za redom dodijelit će se nagrade Ernst&Young Poduzetnik godine, a na prigodnoj se svečanosti očekuje više od 300 uzvanika iz svijeta poduzetništva, gospodarstva i politike. Hrvatski pobjednik sudjelovat će u završnici natjecanja u Monacu gdje se pobjednici iz svih zemalja svake godine okupljaju na izboru EY Svjetskog poduzetnika godine (18,30 sati, Lauba, Prilaz baruna Filipovića 23).

24. travanj 2024 05:05