Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Godišnji sastanak Svjetske turističke organizacije u Zagrebu

28. Svibanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak 28. svibnja:

ZAGREB - Komisija za Europu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) održat će svoj godišnji sastanak u Zagrebu, na čijem će svečanom otvaranju uz glavnog tajnika UNWTO-a Zuraba Pololikashvilija okupljene goste iz Europe pozdraviti hrvatski premijer Andrej Plenković i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Potom slijede i njihove izjave za medije u 9,45 sati, kojima će se pridružiti i ministar turizma Gari Cappelli. Gosti iz Europe ostaju u Zagrebu i idući dan, 29. svibnja, kada će se održati radionica UNWTO-a s temom "Rast, inovacije i partnerstvo", a u svemu je glavni operativni organizator i podrška Ministarstvo turizma (9,30 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB -  Jutarnji list organizira konferenciju "Strategija razvoja pametnih gradova", kao dio projekta "Najbolji gradovi 2019." koji Jutarnji list organizira uz podršku portala gradonacelnik.hr i agencije Ipsos. Cilj je potaknuti raspravu o temi “pametniji” grad te kako dizajnirati grad budućnosti i što pri tome mogu ponuditi kompanije koje posluju u Hrvatskoj i hrvatski startupovi (10 sati, HUB385, Petračićeva 6).

ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelit će potvrde o statusu korisnika potpora za ulaganje temeljem Zakona o poticanju ulaganja. Projekti se realiziraju u trogodišnjem razdoblju u okviru kojeg se priznaju troškovi ulaganja u dugotrajnu imovinu i troškovi otvaranja novih radnih mjesta (11 sati, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ulica Grada Vukovara 78).

ZAGREB - Konferencija "Malo i srednje poduzetništvo u Hrvatskoj i Njemačkoj" u organizaciji Zaklade Konrad Adenauer i Centra za obnovu kulture. Cilj konferencije je usporedba malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj i Njemačkoj. Zašto su u Njemačkoj ta poduzeća uspješnija i važnija i kako dostići takvu razinu u Hrvatskoj te koja je budućnost velikih poduzeća, posebno brodogradilišta u Hrvatskoj, neka su od pitanja o kojima će se razgovaratI (18 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar Kitarović sudjelovat će na svečanoj akademiji u prigodi Dana Oružanih snaga RH (15 sati, Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski, Trg Stjepana Radića 4). Predviđeno je prigodno obraćanje Predsjednice Republike. Akademiji će nazočiti i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković. U sklopu svečane akademije u povodu 28. obljetnice formiranja Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske, bit će održana i ceremonija uručenja nagrada Memorijal bojnik Davor Jović - natjecanje Prvi za Hrvatsku.

ZAGREB - Konferencija za novinare SDP-a Zagreb na kojoj će predsjednika Gradskog odbora SDP-a Gordan Maras govoriti o temi "Europski izbori u Zagrebu" (10,30 sati, prostorije GO SDP-a Zagreb, Praška 2/I).

ZAGREB - Kuća ljudskih prava Zagreb organizira međunarodnu konferenciju u suradnji s tri partnerske organizacije iz Njemačke, Austrije i Italije s ciljem razmjene iskustva u području prepoznavanja, procesuiranja i postupanja u slučajevima zločina iz mržnje kao i dostupnoj podršci žrtvama zločina iz mržnje (10 sati, Ivana Tkalčića 88). Panelisti će dati izjave za medije prije održavanja konferencije s početkom u 9,30 sati.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorit će 8. VegeSajam koji se na Trgu bana Josipa Jelačića održava u organizaciji Udruge za zaštitu i prava životinja Prijatelji životinja (11,30 sati). Od 8 do 20 sati na Sajmu će svoje proizvode predstaviti tvrtke i OPG-ovi koji za cilj imaju održiv način življenja, prava životinja i zaštite okoliša.

ZAGREB - Uoči početka roka u subotu 1. lipnja, u kojemu učitelji u nastavnici biraju nove udžbenike za primjenu kurikularne reforme u osnovnim i srednjim školama, nakladnik Školska knjiga predstavit će inovacije i novosti koje je pripremio za novo doba poučavanja. O novom sustavu udžbenika i podrške za učenike i učitelje govorit će članica Uprave Školske knjige Matilda Bulić, izvršna urednica u Školskoj knjizi Emica Calogjera Rogić, ravnatelj Osnovne škole Milana Langa (Škola za život) Igor Matijašić i Đelo Hadžiselimović (11 sati, Velika dvorana Školske knjige, Masarykova 28).

25. travanj 2024 18:19