Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Hoće li Brodogradilište 3. maj u stečaj?

28. Ožujak 2019.

Najavljujemo najvažnije događaje za četvrtak, 28. ožujka.

RIJEKA - Ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Brodogradilištem 3. maj. Prijedlog za otvaranje stečaja koji je dio Uljanik grupe, krajem prošle godine je podnijela Fina, zbog evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana. Tada je bila riječ o iznosu nešto većem od 72 milijuna kuna. U međuvremenu je iznos blokade rastao pa su podatci od 12. ožujka govorili o dugu od 91 milijuna kuna, od kojih se 18,7 milijuna kuna odnosi na plaće radnika (u 11,00 sati, Trgovački sud, Zadarska ulica 3).

ZAGREB - Svečanost dodjele nagrade EY Poduzetnik godine. Ovogodišnje hrvatsko izdanje jedinstvenog globalnog program koji nagrađuje poduzetnike privuklo je najveći broj kandidata do sada – ukupno 50 poduzetnika iz 35 tvrtki. O imenu dobitnika i ove godine odlučuje stručni i nezavisni žiri, a pobjednik će predstavljati Hrvatsku na svjetskom izboru u Monacu u lipnju ove godine (19,30 sati, Lauba - Kuća za ljude i umjetnost, Prilaz baruna Filipovića 23).

ZAGREB - Organizatori 2. festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija na konferenciji za medije najavit će program tog festivala koji će se održati u Vukovaru od 3. do 6. svibnja (12,00 sati, Hrvatska kuća Materina priča, Preradovićeva ulica 31).

ZAGREB – Nastavak 11. sjednice Hrvatskog sabora raspravom o zakonskim prijedlozima kojima se, među ostalim, priprema teren za izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije odnosno britanskim državljanima omogućava nastavak uživanja postojećih prava u Hrvatskoj nakon Brexita. Prijedlogom zakona o državljanima država članica Europskog gospodarskog prostora (EPG) i članovima njihovih obitelji, osim što se reguliraju uvjeti privremenog i stalnog boravka, predlaže se za državljane Velike Britanije i Sjeverne Irske zadržavanje statusa koji će imati u trenutku britanskog izlaska iz EU kako u trenutku izlaska ne bi ostali nereguliranog statusa (9.30 sati, Markov trg 6).

ZAGREB – Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Markov trg 2).

VIŠKOVO - Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić komentirat će rad Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina (8 sati, ispred Općine Viškovo, Vozišće 3) .

ZAGREB - Konferencija za medije koalicije za izlazak na europske izbore: Možemo! - politička platforma, Nova ljevica i ORaH, (11 sati, ispred ulaza u Nacionalnu sveučilišnu knjižnicu, Hrvatske bratske zajednice 4). Govorit će Sandra Benčić, Dragan Markovina i Zorislav Antun Petrović.

ZAGREB – Konferencija za medije Mosta o izgradnji u Novom Zagrebu (10 sati, Draškovićeva 23). O temama izgradnje i natječaja Grada Zagreba govorit će arhitektica i Mostova vijećnica MO Maksimirska naselja Sandra Bartulović, voditelj Mostovog savjeta za financije, gospodarstvo i poduzetništvo Vedran Jerković i saborski zastupnik Marko Sladoljev.

ZAGREB - Javni istup predstavnika Saveza udruga za autizam Hrvatske i predstavnika udruga članica ispred (8,30 sati ispred zgrade Vlade na Markovom trgu) s ciljem slanja poruke Vladi o nedovoljnoj i nejednakoj skrbi za osobe s autizmom u raznim državnim resorima. Govorit će predsjednica Udruge za autizam Istra Dubravka Kovačević, predsjednica Udruge za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići iz Karlovca Snježana Čop, predsjednik izvršnog odbora Udruge za autizam Pogled iz Nedelišća Dalibor Kuhta i predsjednica Udruge za skrb autističnih osoba Rijeka i predsjednica Saveza udruga za autizam Hrvatske Lidija Penko. Okupljeni će također predati ministrima dopis koji u kratkim crtama opisuje trenutnu problematiku skrbi za osobe s poremećajem iz spektra autizma u Hrvatskoj.

19. travanj 2024 23:06