Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Južnokorejska i šangajska delegacija u posjetu Zagrebu

27. Svibanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak 27. svibnja:

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) predstavit će rezultate dva istraživanja iz područja digitalne transformacije, kojima se željelo otkriti koliko je i kako hrvatsko gospodarstvo spremno na četvrtu industrijsku revoluciju: "Prilagodba industrijskih odnosa novim oblicima rada" te "Hrvatski digitalni indeks" . Digitalna transformacija je promjena poslovnog modela uz pomoć digitalnih tehnologija (11 sati, sjedište HUP-a, Radnička cesta 52).

ZAGREB - Delegacija grada Šangaja na čelu sa savjetnicom u Shaanghai Municipal Finance Bureau (SMFB)  Bai Wei Yuan, posjetit će HGK - Komoru Zagreb, a glavne teme razgovora bit će uređenje poreznog sustava u potpori malih i srednjih poduzeća, porezne politike za znanost i tehnološke inovacije kao i načini pri privlačenju stranih ulaganja, posebice izgradnja zona slobodne trgovine. Uz predsjednika Komore Zagreb Zlatana Fröhlica, Kinezima će poreznu politiku predstaviti ravnatelj Porezne uprave Božidar Kutleša i njegovi suradnici (9:00 sati, HGK-Komora Zagreb, Draškovićeva 45).

ZAGREB - Zagrebačku županiju posjetit će delegacija južnokorejske regije Chungcheongnam-do na čelu s predsjednikom Skupštine Yoo Byung Kookom. Sa županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem i suradnicima razgovarat će o suradnji na područjima od zajedničkog interesa. Izjave za medije predviđene su nakon sastanaka, u 10:20 sati, a potom će korejski gosti obići Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić- Gradu i seoski turizam Kezele (10:20 sati, sjedište Zagrebačke županije, Ulica grada Vukovara 72/V -  dvorana 19).

ZAGREB - Veleposlanik SAD-a W. Robert Kohorst održat će predavanje na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM) gdje će gostovati u sklopu "International Consulting Projecta", zajedničkog programa ZŠEM-a i Robins School of Business, University of Richmond. Veleposlanik će se obratiti grupi američkih studenata koji će pod vodstvom profesora Thomasa Cossea provesti tjedan dana u Hrvatskoj. U sklopu tog posjeta posjetit će nekoliko kompanija (Adecco, A1, Kul In, Sightrun, Freewa, Rimac Automobile), grad Sisak i nacionalni park Plitvička jezera (10:30 sati, Zagrebačka škola ekonomije i managementa, Jordanovac

ZAGREB - U povodu Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH), premijer Andrej Plenković i ministar obrane Damir Krstičević sudjelovat će na svečanosti imenovanja "Trga hrvatske vojske" i "Prilaza Zbora narodne garde" (12,30 sati, Kompleks MORH-a i GS OS RH, Trg Petra Krešimira IV). Po završetku svečanosti, Plenković i Krstičević sudjelovat će na otvaranju izložbenog prostora hrvatske obrambene industrije u Domu Hrvatske vojske "Zvonimir" te na svečanosti uručivanja izvoda o promaknućima, pohvalama i nagradama pripadnicima MORH-a i Glavnog stožera OS RH (13 sati, Dom HV-a "Zvonimir").

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo i Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava organiziraju tribinu pod nazivom "Autorska prava novinara: što nam donosi Direktiva?" koja će se održati u Velikoj dvorani Novinarskog doma. Direktiva o autorskom pravu na jedinstvenom digitalnom tržištu EU vjerojatno je najvažniji događaj vezan uz intelektualna prava novinara ikad. Ona zakonski regulira neravnoteže vezane uz financijska prava novinara do kojih je dovelo neregulirano tržište. Posljedica je da na autorstvu novinara i izdavača zarađuju monopolistički tehnološki divovi, ubirući novac od reklama povezanih s autorskim sadržajima koje distribuiraju piratiziranjem – otuđuju ih bez naknade.Tribina će pokušati odgovoriti na nejasnoće i biti najava edukativnih sadržaja, radionica i okruglih stolova o novostima vezanima uz Direktivu (10 sati, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Pravosudna akademija u suradnji s Agencijom za elektroničke medije organizira konferenciju na temu "Odnos medija i pravosuđa - granice slobode govora i reguliranje govora mržnje". Uvodne govore održat će ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, zamjenik predsjednika Vrhovnog suda RH Marin Mrčela, ravnatelj Agencije za elektroničke medije Josip Popovac te ravnateljica Pravosudne akademije Andrea Posavec Franić (9 sati, Hotel International, Miramarska cesta 24).

ZAGREB - U povodu Nacionalnog dana darivatelja organa ministar zdravstva Milan Kujundžić posjetit će transplantirane pacijente u Kliničkoj bolnici Merkur (12 sati, Zavod za abdominalnu kirurgiju, 1. kat, Predavaonica kirurgije, Zajčeva 19).

SPLIT - Humanitarnom akcijom Splitsko- makarske nadbiskupije "Obitelji za najmanje" i ostalih donatora prikupljeno je milijun kuna i tim je novcem kupljen stup i oprema za endoskopsku kirurgiju čime je omogućeno da se kirurški zahvati u djece obavljaju na najsuvremeniji i najsigurniji način o čemu će biti riječi na konferenciji za novinare u Knjižnici Klinike za kirurgiju splitskog KBC-a (11 sati, II kat bolničke zgrade).

16. travanj 2024 17:49