Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Kako je Erasmus postao Erasmus+

27. Studeni 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje iz politike i gospodarstva za ponedjeljak, 27. studenoga:

ZAGREB - Potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava zaštitnim radionicama na kojem će sudjelovati ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić. Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom  potpisat će ugovore o sufinanciranju programa za održavanje zaposlenosti i otvaranje novih radnih mjesta sa sedam zaštitnih radionica, a vrijednost ugovora je 43.500.000, 00 kuna (12 sati, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Konferencija "Kako je Erasmus postao Erasmus+, priča koja traje 30 godina" u povodu proslave 30 godina programa Erasmus održat će se u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, te u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, te Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj. Nazočnima će se obratiti ministrice spomenutih ministarstava Blaženka Divjak i Nada Murganić, a povjerenik EK za obrazovanje, kulturu, mlade i sport Tibor Navracsics osvrnut će se na proteklih 30 godina obrazovnih programa (14 sati, hotel ‘Westin‘, Izidora Kršnjavoga 1).

>>>Erasmus slavi 30. rođendan

ZAGREB - Ured za upravljanje hitnim situacijama organizira stručnu konferenciju iz područja civilne zaštite s temom "javne politike u prevenciji i smanjenju rizika nastanka kriza i katstrofa. Na konferenciji će biti više od 150 sudionika, među kojima i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Damir Božinović, te zamjenik ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Stjepan Huzjak (9 sati, Gradska skupština grada Zagreba, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5/I.).

OSIJEK - Konferencija za novinare predsjednika Hrvatske seljačke stranke (HSS) Kreše Beljaka i dužnosnika HSS-a iz Osječko-baranjske županije koji će govoriti o aktualnoj političkoj situaciji u Slavoniji, Baranji i ostatku Hrvatske (10 sati, prostorije HSS-a Osječko-baranjske županije, ulica Hrvatske Republike 19 c).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Srpsko narodno vijeće (SNV) i Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) predstavit će istraživanja o zastupljenosti Srba u tijelima državne uprave, pravosuđu i policiji. Riječ je o istraživanju koje je će biti objavljeno u 11. broju Biltena SNV-a, a rezultat je kontinuiranog rada na zagovaranju ostvarivanja Srba na odgovarajuću zastupljenost u tijelima javne vlasti (12 sati, ured SNV-a, Gajeva 7).

ZAGREB - Konferenciju "Blokade računa građana: od činjenica ka mogućim rješenjima“ priređuju ‘Styria Hrvatska‘ i tjednik ‘Express‘. Na Konferenciji će biti predstavljena analiza "Ovršeni dug (blokade) građana". Rezultate tog rada predstavit će autor analize i direktor ‘Arhivanalitike‘ Velimir Šonje, a na panelu posvećenom rješavanju problema blokiranih sudjelovat će i ministar pravosuđa RH Dražen Bošnjaković (10 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

Gospodarstvo:

OPATIJA - Sudionici 2. savjetovanje Hrvatskog društva za ceste - Via Vita će kroz niz panel diskusija razmijeniti mišljenja o aktualnim temama prometnog sektora, operativnim planovima za narednu godinu, kao i o konceptu i strategiji prometnog razvoja Republike Hrvatske. Skup će, kako je najavljeno, otvoriti ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković (9,00 sati, Hotel Royal).

ZAGREB - Čelnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), Hrvatske poštanske banke (HPB) i Hrvatske pošte (HP) potpisat će ugovor o financiranju "najveće poštanske investicije". Ugovor o zajedničkom kreditiranju potpisat će predsjednica Uprave HBOR-a Tamara Perko, predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić i predsjednik Uprave HP-a Ivan Čulo (11,00 sati, HPB, Jurišićeva 4).

ZAGREB - Na svečanosti "The Power of Network" u organizaciji Hrvatskog telekoma (HT) bit će predstavljeni rezultati neovisnog mjerenja kvalitete mobilne mreže u Hrvatskoj (11,00 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

24. travanj 2024 23:58