Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Kako poreznom reformom potaknuti investicije

05. Srpanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 5. srpnja:

ZAGREB - Nastavak 8. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica hrvatske Vlade (10 sati, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB -  Predstavljanje SDP-ovih mjera za povećanje mirovina, a nakon pozdravnog govora predsjednika stranke Davora Bernardića, mjere će predstaviti i o njima govoriti: Davorko Vidović, politički tajnik SDP-a i predsjednik SDP-ovog savjeta za socijalnu politiku, saborski zastupnik Branko Grčić, Vlado Puljiz s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Predrag Bejaković s Instituta za javne financije, te Ante Škember, bivši pomoćnik ravnatelja HZMO-a. Iz SDP-a poručuju da se iz Vladinih prijedloga i najava promjena u mirovinskom sustavu iščitavaju mjere koje ne samo da neće pomoći poboljšanju socijalnog položaja sadašnjih i budućih umirovljenika, već da će ga i dodatno pogoršati. Stoga najavljuju kako će svojim rješenjimadati odgovor na izazove rastućeg siromaštva, socijalne isključenosti i posvemašnje egzistencijalne nesigurnosti umirovljenika i starijih osoba (10.30 sati, velika dvorana Novinarskog doma,. Perkovčeva 2).

ZAGREB - "Kako poreznom reformom potaknuti investicije?" - naziv je okruglog stola kojega organiziraju Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska udruga turizma. Na skupu će se raspravljati o najavljenim poreznim izmjenama i utjecaju na rast i razvoj domaćeg gospodarstva, a organizatori uz ostalo najavljuju da će na njemu sudjelovati i ministar financija Zdravko Marić te brojni predstavnici turističko-hotelskih tvrtki, udruga i organizacija (12 sati, HUP, Radnička 52).

ZAGREB - Hrvatsko energetsko društvo - Zaklada "Hrvoje Požar" na prigodnoj će svečanosti dodijeliti godišnje nagrade "Hrvoje Požar" za 2018. godinu(12 sati, HAZU, Trg Nikole Šubića Zrinskog 11).

25. travanj 2024 19:09