Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Konferencija Greenfield investicije u Medulinu

29. Ožujak 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak 29. ožujka:

MEDULIN - Otvorenje dvodnevne konferencije Greenfield investicije: Kako snovi postaju stvarnost u Medulinu. Konferencija će trajati do 30. ožujka kada će biti predstavljene i ovogodišnje Medulinske preporuke. Konferenciju organiziraju poslovni tjednik Lider u suradnji s Centar za istraživanje i razvoj upravljanja (CIRU), a tijekom konferencije izmijenit će se više od 30 govornika, među kojima će biti i ministar gospodarstva Darko Horvat.

PAZIN - Na Trgovačkom sudu u Pazinu održat će se ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Uljanik Brodogradilištem. Taj je postupak pokrenut krajem siječnja ove godine na prijedlog Fine, koja je pritom bila navela da je Uljanik Brodogradilište 21. siječnja imalo evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana u ukupnom iznosu od 75,9 milijuna kuna. Uljanik Brodogradilište ima 1400 zaposlenih, podatak je iz Fininog dokumenta (9 sati, Franjevačke stube 2).

ZAGREB - U organizaciji zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, Instituta za javne financije i tvrtke KPMG Hrvatska održat će se 2. Energetska konferencija - Energetski strateški prioriteti i kapitalna ulaganja u Hrvatskoj. Cilj konferencije je potaknuti razmjenu ideja i iskustava te pružiti praktične preporuke za unapređenje energetskoga tržišta Hrvatske kroz dijalog glavnih tržišnih sudionika i državnih tijela. Na otvaranju konferencije sudjelovat će predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović. (9,00 sati, Ekonomski fakultet Zagreb, (Trg J. F. Kennedyja 6).

ZAGREB - Hrvatska narodna banka (HNB) u suradnji s Hrvatskim debatnim društvom povodom Svjetskog tjedna novca po četvrti put organizira učeničku debatu, ovaj put na temu "Test financijske pismenosti kao uvjet za zaduživanje - "za" ili "protiv"? U debati, kojoj je cilj promicanje financijske pismenosti, sudjelovati će srednjoškolci i gimnazijalci iz Vukovara, Labina, Nove Gradiške, Siska i Zagreba, a prisustvovat će joj i guverner HNB-a Boris Vujčić i viceguverner HNB-a Bojan Fras (12,00 sati, HNB, Trg hrvatskih velikana 3).

SPLIT - Peti nacionalni Forum obiteljskog smještaja (FOS) u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) i njezine Zajednice obiteljskog turizma okupit će 29. i 30. ožujka brojne privatne iznajmljivače iz cijele Hrvatske te druge sudionike, koji će čuti novosti u zakonodavstvu te trendove i teme važne za unapređivanje poslovanja, a bit će riječi i o važnosti održivog turizma s primjerima dobre prakse te o sigurnosti. (13,00 sati, Sportski centar Gripe).

BJELOVAR - Otvorenje 22. proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma i 4. Drvnog svijeta. Sajam će otvoriti potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. (u 10,00 sati, Sajamski prostor Gudovac, Dr. Ante Starčevića 8)

ZAGREB - Nastavak 11. sjednice Hrvatskoga sabora koja započinje raspravom o Prijedlogu zakona o zemljišnim knjigama za koji iz vlade tvrde da će pojednostaviti postupanje, ubrzati rješavanje predmeta i omogućiti prelazak na elektroničko poslovanje u zemljišnim knjigama (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - U Kaptol Boutique Cinema održat će se 7. Konferencija digitalne medicine "Budućnost je sada". Konferenciju će otvoriti ministar zdravstva Milan Kujundžić. Konferenciju su podržali Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva te Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Između ostalih, svoje sudjelovanje u programu potvrdili su pomoćnik ministra zdravstva Mate Car, zamjenica predsjednika povjerenstva za lijekove Viktorija Erdeljić Turk te Siniša Varga, bivši ministar zdravstva, saborski zastupnik i član inicijative Nacionalnog plana borbe protiv raka koja će biti predstavljena na konferenciji (9,30 sati, Nova ves 17).

DUBROVNIK - Ministar uprave Lovro Kuščević saastat će se s predstojnicima ureda državne uprave na temu povjeravanja poslova županijama. Tema sastanka bit će Prijedlog Zakona o sustavu državne uprave koji je usvojen na 149. sjednici Vlade, a koji predviđa povjeravanje poslova državne uprave, koje su do sada obavljali uredi državne uprave županijama kao prvostupanjskim tijelima državne uprave u jedinicama područne (regionalne) samouprave. Navedenim Zakonom ukida se 20 tijela državne uprave, odnosno, smanjuje se ukupan broj tijela državne uprave sa 52 na 32. Uz ministra uprave Kuščevića sastanku će nazočiti državna tajnica Ministarstva uprave Josipa Rimac, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić i predstojnici ureda državne uprave. (10 sati, Hotel Adria, Radnička ulica 46)

ZAGREB - Na konferenciji za medije Ureda za upravljanje u hitnim situacijama bit će predstavljen dokument "Procjena rizika od velikih nesreća za područje Grada Zagreba" (11 sati, Ulica kneza Branimira 71b).

ZAGREB -  Održat će se 44. sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa (10 sati, prostorije Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Uliva kneza Mutimira 5/1).

ZAGREB - U organizaciji Zelenog odreda - foruma braniteljske udruge Vidra - veterani i društvena akcija na Markovu trgu održat će se prosvjed "Prozivka Zbog Veleizdaje Naših Šuma". Na prosvjedu će govoriti voditeljice Zelenog odreda Vesna Grgić, Gordana Pasanec te gost iznenađenja (17 sati, Markov Trg).

ZAGREB - Svečano otvorenje međunarodnog znanstvenog simpozija "Religija i nacija" u Islamskom centru u Zagrebu. Svečanom otvorenju među ostalima će nazočiti reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, kardinal Josip Bozanić, mitropolit Proforije Perić, mons. Khaled Akasheh, te rabin Luciano Moše Prevelić (16 sati, Prilaz Safvet - bega Bašagića 1).

20. travanj 2024 14:23