Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Konferencija i dodjela nagrada Lider invest 2018.

24. Listopad 2018.

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6). Zastupnici će u srijedu raspravljati o prijedlogu zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu, koji bi u konačnici učenicima trebao zajamčiti lakše školske torbe i više digitalne nastave, a roditeljima manje troškove nabave udžbenika. Tim bi se zakonom prvi put definirala najveća cijena i masa kompleta udžbenika po razredima.

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske.

ZAGREB - “Budućnost mirovinske reforme“, naziv je konferencije koju priređuju Jutarnji list i Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (10,30 sati, HUP, Radnička cesta 52/1). Povod konferenciji je završena javna rasprava o nizu zakonskih izmjena o kojima predstoji rasprava u Hrvatskom saboru, a koje bi trebale predodrediti budućnost hrvatskog mirovinskog sustava.

ZAGREB - "Vlada ukida Hrvatski centar za razminiranje bez analize i razumnih argumenata", tema je konferencije za novinare Matica hrvatskih sindikata i Sindikata protuminskog djelovanja (10,30 sati, Ulica Florijana Andrašeca 18A,1. kat, dvorana Orion).

ZAGREB - Na Središnjoj konferenciji o zelenoj gradnji bit će govora o zelenoj ekonomiji, održivoj gradnji i prometu, zelenoj energiji i održivom razvoju o čemu će govoriti domaći i inozemni stručnjaci. Organizatori konferencije su Hrvatski savjet za zelenu gradnju uz partnere Hrvatsku udrugu proizvođača toplinsko-fasadnih sustava te Hrvatsku udrugu energetskih certifikatora (9 sati, Hotel Esplanade Zagreb, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare bit će predstavljena Izjava Komisije Iustitia et pax Hrvatske biskupske konferencije (12 sati, prostori Hrvatske biskupske konferencije, Ksaverska cesta 12A).

ZAGREB - Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust organizira tribinu "Religijske predrasude kao poticaj mržnji", na kojoj će o mržnji potaknutoj religijskim predrasudama govoriti uglednici četiriju vjerskih zajednica u Hrvatskoj - predsjednik Vijeća HBK za Život i obitelj dubrovački biskup Mate Uzinić, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj gosp. Porfirije Perić, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj zagrebački muftija Aziz efendija Hasanović i rabin Židovske općine Zagreb i glavni rabin u Republici Hrvatskoj Luciano Moše Prelević (19 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

RIJEKA- Izvanredna sjednica Izvršnog odbora Sindikata metalaca Hrvatske na kojoj će se analizirati štrajk u 3. maju i Uljaniku i razgovarati o daljnjim sindikalnim akcijama (12,00 sati). Nakon sjednice bit će održana konferencija za novinare (14,00 sati, Dom sindikata Franjo Belulović, Krešimirova 4 )

ZAGREB - Završna manifestacija projekta Lider invest 2018. i svečana dodjela nagrada najboljim proizvodnim investicijama u Hrvatskoj, u organizaciji poslovnog tjednika Lider. Prema najavi organizatora, kao izaslanik predsjednika Vlade konferenciji će nazočiti ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat (10,00 sati, Hotel Westin, Izidora Kršnjavoga 1).

HVAR – Panelom o filmskoj industriji i turizmu u Hvaru počinju Dani hrvatskog turizma (DHT), koji će u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore okupiti više od tisuću sudionika, većinom domaćih i stranih turističkih profesionalaca i drugih stručnjaka. Glavne teme DHT 2018 su važnost kreativnih industrija, interneta, specijalnih oblika ponude i pojačane promocije te ljudskih potencijala za turizam, čemu je posvećana i većina stručnih skupova. Analizirat će se se i rezultati ove turističke godine te naznačiti planovi za 2019. Najbolji pojedinci, tvrtke, objekti, atrakcije i destinacije primit će nagrade HTZ-a i HGK-a (15,30 sati početak, prostor Arenal; 20,00 sati dodjela nagrada, prostor Veneranda).

20. travanj 2024 12:07