Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Konferencija ‘Pametni znaju čemu služi izvoz‘

02. Srpanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 2. srpnja:

ZAGREB - Konferencija "Pametni znaju čemu služi izvoz" u organizaciji tjednika Lider raspravit će teme izvoza kao pokretača gospodarskog rasta, izazove za male i srednje poduzetnike, kako naći partnere na stranim tržištima, logistike i transporta te druge, a očekuje se da će konferenciju otvoriti s izlaganjem ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat (10,00 sati, Kongresni centar Forum Zagreb u centru Green Gold, Radnička cesta 50).

ZAGREB - Konferencija Digitaln@HR u organizaciji Hanza Medije predstavit će i popularizirati korištenje postojećih e-usluga različitih državnih institucija i tvrtki za građane i poduzetnike, a uz oko 250 sudionika na konferenciji se očekuju i neki državni dužnosnici (10,00 sati, hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Koordinacija ugostitelja Hrvatske na konferenciji za medije izvijestit će o zaključcima sastanka sa predstavnicima strukovnih udruga, sindikata i ekonomskih stručnjaka te o zahtjevima Vladi za spas sektora turizma i ugostiteljstva (10,30 sati, restoran Vinodol, Ulica Nikole Tesle 10).

ZAGREB - Telekom tvrtka A1 Hrvatska na konferenciji za medije osvrnut će se na 20 godina poslovanja u Hrvatskoj te predstaviti novosti (11,00 sati, A1 kampus, Vrtni put 1).

ZAGREB - Svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projektne dokumentacije i radova sanacije klizišta koja obuhvaćaju 11 klizišta ukupne vrijednosti 54,9 milijuna kuna, od čega 32,5 milijuna kuna sufinanciraju Hrvatske vode (12,30 sati, Hrvatske vode, Ul. grada Vukovara 220, dvorana Josipa Jurja Strossmayera).

ZAGREB - Zelena akcija, Pravo na grad i Institut za političku ekologiju organiziraju javnu tribinu "Zagrebački Projekt Manhattan" (Zagreb Manhattan Project) koja će se održati u sklopu međunarodne konferencije INURA (International Network for Urban Research and Action). O kontroverznom projektu govorit će domaći i međunarodni stručnjaci i aktivisti: Iva Čukić iz beogradskog Ministarstva prostora, Tihomir Jukić s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, Bernard Ivčić iz Zelene akcije i Kate Shaw sa Sveučilišta u Melbourneu (19 sati, velika dvorana Arhitektonskog fakulteta, Fra Andrije Kačića Miošića 26).

ZAGREB - Brifing za novinare na kojem će ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i glavni savjetnik Marko Košiček predstaviti rezultate odabira udžbenika za sljedeće četiri godine, za razrede koji ulaze u kurikularnu reformu (10 sati, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38). Snimatelji i fotoreporteri moći će snimiti kadrove prvih nekoliko minuta brifinga, dok se službene izjave očekuju oko 10,30 sati.

26. travanj 2024 03:10