Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Konferencija Power of Data 2019

22. Ožujak 2019.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za petak, 22. ožujka.

ZAGREB - Konferencija Power of Data 2019 u organizaciji tvrtke Megatrend poslovna rješenja, Platinum IBM Business partnera i poslovnog tjednika Lider održat će se u hotelu Academia u Zagrebu.

VINKOVCI - U susret glavnom dijelu turističke 2019. te ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma u Slavoniji, ministar turizma Gari Cappelli na radnom će sastanku s ključnim predstavnicima turističkog sektora Hrvatske razgovarati o pripremi i očekivanjima od ove turističke godine (13,30 sati izjave za medije, Hotel Admiral, Ulica bana Josipa Jelačića 6).

ZAGREB - Sjednica Poslovnog vijeća za gospodarsku suradnju s Australijom pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, na kojoj će biti riječi o pregovorima EU-a i Australije o ugovoru o slobodnoj trgovini. Cilj Poslovnog vijeća je poticanje i jačanje gospodarskih odnosa Hrvatske i Australije u trgovini, industriji, tehnološkom razvoju, ulaganjima, turizmu, uslugama i drugim područjima, s posebnim naglaskom na povećanje izvoza hrvatskih roba u Australiju (13,00 sati, HGK - Komora Zagreb, Draškovićeva 45).

ZAGREB – Nastavak 11. sjednica Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor- Velika vijećnica,Trg sv. Marka 6).

ZAGREB – U organizaciji Vijeća mladih Predsjednice Republike Hrvatske održat će se okrugli stol na temu „Biti mlad, politički obrazovan i živjeti u Hrvatskoj“. Predviđeno je obraćanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović (14 sati, Pantovčak 241). Predstavnici medija u Ured predsjednice trebaju doći do 13,30 sati.

ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak svečano će uručiti ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja“ iz Europskoga socijalnog fonda (ESF) (Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u 10 sati, Donje Svetice 38). Na svečanosti će biti uručeni ugovori dobitnicima bespovratnih sredstava za 26 projekata ukupne vrijednosti od gotovo 100 milijuna kuna. Sredstvima će se omogućiti visokim učilištima da provode aktivnosti/projekte kojima će reformirati postojeće ili izraditi nove studijske programe i programe cjeloživotnog učenja prema HKO metodologiji.

ZAGREB - Konferencija za novinare Gonga na kojoj ta nevladina udruga želi upozoriti na potrebu odgode donošenja Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma (9 sati, ispred Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6). Na konferenciji će govoriti zamjenik predsjednice Vijeća Gonga Goran Čular i izvršna direktorica Gonga Jelena Berković.

ZAGREB - Predstavljanje izvješća Analiza rodne ravnopravnosti Svjetske banke pod pokroviteljstvom Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova (11 sati, Europski dom, Jurišićeva 1/I, Zagreb). Skup će pozdraviti direktorica Svjetske banke za Hrvatsku Elisabetta Capannelli i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, a samo izviješće predstaviti viša stručnjakinja Svjetske banke za društveni razvoj Tara Sharafudeen i stručnjak za obradu podataka Svjetske banke Paul Andres Corral Rodas.

PLITVIČKA JEZERA - Svečano obilježavanje Svjetskog dana voda održat će se u Nacionalnom parku Plitvička jezera pod nazivom "Nikoga ne smijemo ostaviti po strani – Voda za sve“. Obilježavanje tog dana predloženo je na Konferenciji o okolišu i razvoju Ujedinjenih naroda u Rio de Janeiru 1992. Nakon konferencije, Opća skupština UN-a, odlučila je da se 22. ožujak svake godine obilježi kao Svjetski dan voda i da se na taj dan, diljem svijeta, posebno skrene pozornost na probleme vezane za vodu i vodne resurse. (11 sati, kongresna dvorana hotela „Jezero“).

19. travanj 2024 19:28