Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Konferencija Žene u poduzetništvu

12. Travanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 12. travnja:

ZAGREB - Nastavljena će biti 8. sjednica Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (13,30 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Židovska općina Zagreb povodom Dana sjećanja na žrtve holokausta (Jom Hašoa) organizira središnju komemorativnu svečanost na Groblju Mirogoj, kod skulpture "Mojsije" (17 sati). Tim povodom prigodni govor održat će predsjednik Koordinacije židovskih općina u RH i Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus. Molitvu će voditi glavni rabin RH i Crne Gore Lucian Moša Prelević.

SPLIT - U 18 sati na splitskoj Rivi održat će se prosvjed građanske inicijative ‘Hrvatska protiv Istanbulske konvencije‘. Tim povodom, na Rivi će biti postavljena pozornica kojoj će za potrebe fotografiranja i snimanja moći pristupiti akreditirani novinari.

ZAGREB - Međuresorna pokazna vježba "TIM 1836 - 2018" održat će se u kompleksu tvrtke Pliva Hrvatska d.o.o. na adresi Prilaz baruna Filipovića od 11 do 13 sati. Nositelj vježbe je Ministarstvo unutarnjih poslova RH (MUP RH) - Ravnateljstvo policije, a cilj je prikazati zajedničku sposobnost snaga Hrvatske policije, Hrvatske kopnene vojske, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i Vatrogasne postrojbe tvrtke Pliva Hrvatska d.o.o. u slučaju sigurnosnog događaja koji za posljedicu može imati ili ima otpuštanje Toksičnih Industrijskih Materijala (TIM).

ZAGREB - U Centru za integraciju izbjeglica SOL bit će upriličeno potpisivanje Sporazuma između Isusovačke službe za izbjeglice (JRS) i Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Sporazum će potpisati Tvrtko Barun (JRS) i Nenad Bakić (IRIM). Osim potpisivanja održat će se "micro: bit radionica", za razvoj STEM kompetencija s ciljem lakšeg uključivanja u društvo (12 sati, Maksimirska 286).

ZAGREB - Povodom ‘Marša za znanost‘, kod spomenika Nikoli Tesli, na uglu Masarykove i Preradovićeve ulice održat će se konferencija za novinare, na kojoj će Udruga studenata sociologije Anomija iznijeti detalje ovogodišnjeg ‘Marša za znanost‘, kojim se želi pokazati da i dalje postoje ljudi koji teže tome da Hrvatska bude zemlja koja se oslanja na znanost, stručnost i etičnost. Tom će se prilikom moći čuti sve o razlozima za marširanje, ali i o ruti kojom će se u subotu 14. travnja hodati u centru Zagreba (12 sati, spomenik Nikoli Tesli, ugao Masarykove i Preradovićeve ulice).

ZAGREB - Hrvatska poštanska banka (HPB) i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) organiziraju konferenciju "Žene u poduzetništvu". Konferenciji će se uvodno obratiti predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić i direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku Vedrana Jelušić Kašić (9.00 sati, Kaptol Boutique Cinema, Nova ves 17).

19. travanj 2024 18:34