Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Liderova konferencija ‘Budućnost obiteljskih tvrtki‘

08. Ožujak 2019.

Najavljujemo najvažnije događaje za petak, 8. ožujka.

ZAGREB - Zagrebačka burza i ove će se godine priključiti globalnom događaju - "Zazvoni za ravnopravnost spolova!", u sklopu kojeg burze diljem svijeta simboličkim zvukom zvona označavaju početak trgovanja na Međunarodni dan žena, 8. ožujka. Zagrebačka burza i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) time podržavaju nastojanja da se ojača svijest o ulozi koju poslovni i financijski sektor može imati u ostvarenju tog važnog globalnog cilja održivog razvoja (10,00 sati, Zagrebačka burza, Ivana Lučića 2a/22, Zagreb).

ZAGREB - "Svi izazovi transfera vlasništva" - tema su jubilarne, 10. konferencije "Budućnost obiteljskih tvrtki", koju organizira poslovni tjednik Lider. Organizatori kao neke od tema o kojima će se raspravljati najavljuju primjerice i teme o pripremama kompanija za generacijski transfer, obiteljskim tvrtkama i ulasku na tržište kapitala, ulozi profesionalnog menadžera u obiteljskim tvrtkama, koracima prema digitalizaciji poslovanja, i sl. (9,30 sati, Hotel Panorama, Trg Krešimira Ćosića 9).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom redu je među ostalim Nacrt konačnog prijedloga zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma; Prijedlog odluke o obuhvatu i razvrstavanju jedinica lokalne samouprave koje stječu status brdsko-planinskog područja; Prijedlog odluke o osnivanju Radne skupine za unapređenje uvjeta poslovanja u Republici Hrvatskoj i dr.

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskoga sabora Ranko Ostojić govoriti o temi "Policijsko postupanje prema novinarki Đurđici Klancir" (11 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg. sv. Marka 6).

ZAGREB - U okviru kampanje "Aktivne i uključene" Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) u partnerstvu s pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom organiziraju obilježavanje 8. ožujka, Međunarodnoga dana žena. Na skupu će se kroz izlaganja predstaviti razumna prilagodba u sustavu zdravstva kao obveza prema Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom, te koliko je ta prilagodba obuhvaćena nacionalnim zakonodavstvom i strategijama, a posebice koje su preporuke pravobraniteljice za osobe s invaliditetom. Žene s različitim vrstama invaliditeta predstaviti će svoja iskustva korištenja zdravstvenih usluga. Sa sudionicima skupa svoja će iskustva podijeliti pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak. Među ostalim, o razumnoj prilagodbi u sustavu zdravstva prema Konvenciji UN o pravima osoba s invaliditetom i Globalnim ciljevima održivog razvoja do 2030. govoriti Marica Mirić, koordinatorica SOIH-Mreže žena s invaliditetom, o temi Žene s invaliditetom/osobe s invaliditetom u nacionalnom zakonodavstvu i strategijskim dokumentima zdravstva Lorena Vovk, stručna suradnica SOIH-a. (9 sati do 12 sati, Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27)

ZAGREB - Predstavljanje Medijskoga kodeksa - vodiča za profesionalno i senzibilizirano izvještavanje o slučajevima nasilja prema ženama i femicidu. Taj kodeks predstavit će, uz ostale, Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske; Nikola Milina, glavni ravnatelj policije; Irena Petrijevčanin Vuksanović, potpredsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskoga sabora i Nada Murganić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Predstavljanjem Medijskoga kodeksa obilježiti će se i Međunarodni dan žena. (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Protest Ženske mreže Hrvatske pod nazivom "Tražimo siguran i besplatan pobačaj u svim bolnicama!" (u 11,30 sati ispred Banskih dvora, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će biti najavljen ovogodišnji, osmi po redu, Tjedan mozga u Hrvatskoj. Tema ovogodišnjega Tjedna mozga, što će se održati od 11. do 17. ožujka, bit će neuroznanstvena istraživanja o učenju i pamćenju, a u njegovu će se sklopu tradicionalno prezentirati i dostignuća u proučavanju bolesti mozga na čije se liječenje u Europskoj uniji godišnje potroši 800 milijarda eura. Organizatori Tjedna mozga su Hrvatsko društvo za neuroznanost i Hrvatski institut za istraživanje mozga Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (11 sati, Hrvatski institut za istraživanje mozga, Šalata 12).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske liječničke komore (HLK) i Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) na kojoj će biti riječi o provedbi Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana koji je na snazi od 1. studenoga 2018. Na konferenciji će sudjelovati Vikica Krolo, predsjednica KoHOM-a, Krešimir Luetić; v.d. predsjednika HLK-a, te Azra Huršidić-Radulović, predsjednica Hrvatskoga društva za medicinu rada (11 sati, prostorije Hrvatske liječničke komore, Grge Tuškana 37).

19. travanj 2024 15:31