Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Liderova konferencija Energetska budućnost Hrvatske

29. Svibanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu 29. svibnja:

ZAGREB - Poslovni tjednik Lider organizira konferenciju "Energetska budućnost Hrvatske: kako se uključiti u energetski razvoj Hrvatske". Prema najavama organizatora, o planovima i strategiji energetskog razvoja govorit će ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić (10.00 sati, Hotel Sheraton, Ulica kneza Borne 2).

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar će s državnim tajnikom Željkom Uhlirom na konferenciji za novinare predstaviti mjere za rasterećenje gospodarstva od parafiskalnih nameta. Govorit će se o konkretnim izmjenama i učincima tih izmjena na olakšavanje poslovanja, međunarodnu konkurentnost hrvatskog gospodarstva te potrebi za daljnjom deregulacijom i smanjivanjem parafiskalnih nameta (10.00 sati, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Ulica Republike Austrije 20).

ZAGREB - Zagrebački inovacijski centar (ZICER) organizira završnu konferenciju EU projekta StartUp Factory Zagreb - Inkubator za visoke tehnologije. Projekt je trajao dvije godine tijekom kojih su opremljeni novi kapaciteti ZICER-a, s naglaskom na šest vrhunskih visokotehnoloških centara, koji omogućavaju ubrzanje razvoja zagrebačkog tehnološki orijentiranog poduzetništva. StartUp Factory Zagreb - Inkubator za visoke tehnologije sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. ZICER je nositelj, dok je Grad Zagreb partner projekta. Njegova ukupna vrijednost je 19,6 milijuna kuna od čega EU sufinanciranje iznosi 15,7 milijuna kuna (11.00 sati, Zagrebački velesajam - Paviljon 12, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Nakon stanke od dva tjedna zbog izbora za Europski parlament zastupnici u Hrvatskome saboru vraćaju se u saborske klupe i u srijedu će raspraviti nekoliko izvješća. Radni tjedan otvaraju raspravom o tri polugodišnja izvješća o korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova i pretpristupnih programa pomoći Europske unije, za razdoblje od 1. srpnja 2017. do 31. prosinca 2018. koja pokazuju trend rasta ugovaranja i povećanje isplata korisnicima (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak moderirat će okrugli stol na temu učitelja budućnosti, koji je zamišljen kao interaktivna rasprava zainteresiranih dionika u odgojno-obrazovnoj strukturi te kao doprinos razradi tematike učitelja budućnosti, jednoj od prioritetnih tema Programa predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije u području obrazovanja tijekom prvog semestra 2020. godine. Okrugli stol okupit će hrvatske stručnjake koji se ističu svojim znanstveno- istraživačkim radom vezanim uz učenje i poučavanje i koji će predstaviti svoju viziju, kao i izazove u razvoju profesije učitelja na svim razinama obrazovanja (10 sati, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Multimedijalna dvorana u prizemlju, Donje Svetice 38).

SLUNJ - Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik“ održat će se Dan uvaženih gostiju (Distinguished Visitors Day - DVD) međunarodne vojne vježbe "Immediate Response19“, kojom Hrvatska vojska obilježava 10. obljetnicu članstva Republike Hrvatske u NATO savezu. Uz potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića i načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Mirka Šundova vježbi će nazočiti i direktor vježbe, zapovjednik Zapovjedništva američkih kopnenih snaga za Europu general pukovnik Christopher Cavoli. Predstavnici medija trebaju doći na prijavnicu vojnog poligona "Eugen Kvaternik“ najkasnije do 10 sati.

ZAGREB - Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić predstavit će novi Poziv Europskog socijalnog fonda za dostavu projektnih prijedloga "Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika - faza I" ukupne vrijednosti 100.010.000 kuna. Tim će se pozivom financirati postojeći društveni poduzetnici, kao i pravni subjekti koji svoje poslovanje tek žele započeti po načelima društvenog poslovanja. Nakon govora održat će se panel rasprava na kojoj će društveni poduzetnici podijeliti svoja iskustva (10 sati, HUB 385, Petračićeva ulica 6).

20. travanj 2024 05:31