Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Liderova konferencija o izvozu

03. Srpanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 3. srpnja:

ZAGREB - Svjetska banka organizira ručak na kojem će se razgovarati o poduzetništvu u EU 2018: Hrvatska, Češka, Portugal i Slovačka - usporedba zakonske regulative vezane uz poduzetništvo za domaće tvrtke u 25 gradova i u ostalih 186 gospodarstava. Prema najavama organizatora, sudionicima će se obratiti i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i Vittoria Alliata di Villafranca, direktorica opće uprave za regionalnu i gradsku politiku pri EK (11,00 sati, Hotel Esplanade, Antuna Mihanovića 1).

ZAGREB - U organizaciji tjednika Lider održat će se 5. konferencija o izvozu na kojoj će biti riječi o investicijama u izvozu kao generatoru rasta BDP-a, utjecaju protekcionizma na izvoznike, mogućnosti financiranja izvoznih poslova itd. (10,00 sati, Hotel Panorama, Trg Krešimira Ćosića 9).

ZAGREB - Online dobrotvorna platforma "Čini pravu stvar", koju je 2016. pokrenula tvrtka Vipnet sa svojim zaposlenicima, dodjelom priznanja najboljim projektima obilježit će dvije godine djelovanja (9,30 sati, HUB385, Petračićeva ulica 4.).

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) predstavit će mjere aktivne politike zapošljavanja "Zaposli se u Hrvatskoj" članovima HUP-a (11 sati, HUP, Radnička cesta 52/I). O mjerama će uvodno govoriti ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić i glavni direktor HUP-a Davor Majetić.

SPLIT/ŽRNOVNICA - U vojarni „Sv. Juraj“ u Žrnovnici pripadnici Hrvatske ratne mornarice i splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) provest će protupožarnu vježbu gašenja šumskog požara. Sudjelovat će i Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama te dobrovoljna vatrogasna društva Žrnovnica, Podstrana i Split. Prema scenariju, u vojarni u popodnevnim satima dolazi do zapaljenja makije i niskog raslinja, nastaje šumski požar koji se širi prema zapadnom dijelu vojarne. Lani je u drugoj polovici srpnja u Žrnovnici buknuo požar koji se širio prema istočnim četvrtima Splita i odlagalištu Karepovac, ali gasitelji su uspjeli spriječiti daljnji prodor vatrene stihije prema gradu  (18 do 20 sati, vojarna „Sv. Juraj“).

25. travanj 2024 16:03