Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Liderova konferencija o marketingu i prodaji

07. Lipanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak 7. lipnja:

ZAGREB - U Kaptol Boutique Cinema održat će se konferencija o marketingu i prodaji Marketing and Sales by Numbers u organizaciji poslovnog tjednika Lider. Cilj konferencije je marketinškim i prodajnim profesionalcima približiti neke od provjerenih načina za efikasan marketing koji se temelje na podacima i brojkama.

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori održat će se "Informativni dan - Mreža za rast malog i srednjeg poduzetništva: financiranje i savjetovanje". Informativni dan organiziraju HGK i Zagrebačka burza u suradnji s HBOR-om, EBRD-om, HAMAG-BICRO-om i UMFO-om. Malim i srednjim poduzetnicima bit će predstavljene novosti u području financiranja, a na okruglom stolu u sklopu događaja bit će govora o tome treba li im partner u rastu (11 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

KARLOVAC - PPK karlovačka mesna industrija otvorit će novouređenu farmu junadi Šumbar u Rečici, investiciju vrijednu 18 milijuna kuna. Projekt je sufinanciran iz Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014. – 2020. kroz Mjeru "Ulaganja u fizičku imovinu”, bespovratnim sredstvima u iznosu oko 14 milijuna kuna (12 sati, PPK, Rečica).

ZAGREB -  Hrvatski sabor nastavlja sjednicu. Zastupnici će raspravljati o konačnom prijedlogu zakona o zemljišnim knjigama kojim će se pojednostaviti i ubrzati postupanje u zemljišnim knjigama te o prijedlogu zastupnika Mosta Mire Bulja kojim, kako navodi, želi uvesti red među teleoperatere pri postavljanju baznih stanica (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država Wiliam R. Kohorst sudjelovat će u Ravnateljstvu civilne zaštite na primopredaji opreme za spašavanje koju Zapovjedništvo američkih snaga u Europi (US European Command) donira Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a RH. Primopredaji će uz ministra Božinovića i veleposlanika Kohorsta nazočiti pomoćnik ministra Damir Trut te načelnik Sektora za pripravnost i koordinaciju Ravnateljstva civilne zaštite Igor Milić koji će ujedno dati informacije o izloženoj opremi (15 sati, prostorije Ravnateljstva civilne zaštite na Krugama, skladište, Kruge 52B. Predstavnici medija trebaju doći do 14,45 sati). Nakon obilaska izložene opreme za spašavanje oko 15,25 sati predviđene su zajedničke izjave za medije.

BJELOVAR - Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar boravit će u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. U Bjelovaru će u 11,30 sati, u Maloj vijećnici (Ulica Vatroslava Lisinskog 2) dodijeliti Odluke o sufinanciranju projekata gradova i općina na području županije za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2019. (oko 11,50 sati previđene su izjave za medije). Nakon toga ministar Štromar će kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, sudjelovati na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana Županije i 26. obljetnice Bjelovarsko-bilogorske županije (12 sati, Dom kulture Bjelovar).

ZAGREB - U Ministarstvu znanosti i obrazovanja predavanje će održati ugledna hrvatska matematičarka i informatičarka s Yalea, prof. dr. Ružica Piskač. O stanju i  promjenama u znanosti i visokom obrazovanju u Hrvatskoj uvodno će govoriti državni tajnik Tome Antičić, a na predavanju će biti prisutna ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Ružica Piskač profesorica je na Odjelu računalnih znanosti američkoga Sveučilišta Yale, a govorit će o svome rada na tome uglednom sveučilištu, usporedbi Yalea s hrvatskim sveučilištima, kompetitivnosti sustava u SAD-u, suradnji s institucijama u Hrvatskoj te mogućnostima za naše mlade znanstvenike (10 sati, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Multimedijalna dvorana u prizemlju, Donje Svetice 38. Predviđeno trajanje događaja je sat vremena).

ZAGREB - U zagrebačkom Gradskom uredu za obrazovanje će zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić održati konferenciju za novinare na temu ‘Analiza ulaganja u školsku infrastrukturu Grada Zagreba i Ministarstva znanosti i obrazovanja‘ (11 sati, prostorije Gradskog ureda za obrazovanje, Ilica 25/I, soba 8).

ZAGREB - Koordinacija za integraciju najavit će na konferenciji za novinare "6. Tjedne IZBJEGLICAma!", koji će nakon konferencije za novinare i započeti međunarodnom konferencijom "Zajednice prakse - stari i novi članovi društva u procesu integracije”. Koordinacija za integraciju neformalna je mreža organizacija civilnog društva koje kroz svoj rad pružaju podršku izbjeglicama u integraciji te šestu godinu za redom organizira Tjedne IZBJEGLICAma!, niz javnih događanja kojima želi pozvati javnost da se upozna s novim članovima hrvatskog društva (10 sati, hotel Dubrovnik, Gajeva 1).

KARLOVAC - Konferencija za novinare građanske inicijative "Spasimo Koranu" jer su, kako kažu, razočarani razinom komunikacije karovačkog gradonačelnika Damira Mandića koji je inicijativu i njezine članove prozvao za "cirkusiranje". (15 sati, na Foginovom kupalištu u sklopu događaja "Neka rijeke teku - zajedno za Koranu"  WWF Adrije).

23. travanj 2024 11:18