Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Mali i srednji poduzetnici na ručku s ministrom Horvatom

08. Svibanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 8. svibnja:

ZAGREB - U organizaciji HUP-ove Udruge malih i srednjih poduzetnika održat će se radni ručak s ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom na kojem će biti riječi o poboljšanju poduzetničke klime, regulatornom okviru, poreznom opterećenju rada, ukidanju administrativnih barijera itd. (13:00 sati, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100).

OPATIJA - U Opatiji počinje trodnevni, 34. međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin, na kojem će uz ostalo biti riječi i o aktualnom stanju i trendovima u plinskom sektoru. Skup organizira Hrvatska stručna udruga za plin (HSUP), a uz predsjednika te udruge Dalibora Pudića sudionicima će se, prema najavi organizatora, na otvorenju obratiti i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. Otvorenje skupa je u 8,45 sati, a nakon otvorenja i pozivnih predavanja, bit će održana i konferencija za novinare u 10,56 sati (Kongresni centar Grand Hotela Adriatic, Maršala Tita 200).

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora  (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primit će izaslanstvo Viteškog alkarskog društva Sinj (11,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka o kojemu će se izvijestiti priopćenjem.

ZAGREB - Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a (16 sati, Središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Inicijativa "67 je previše“ dati će izjavu za medije (12 sati na Trešnjevačkom trgu ispod sata, pored štanda za prikupljanje potpisa za referendum). Tom prigodom predstavnici Inicijative izaći će s novom brojkom prikupljenih, odnosno dosad prebrojanih potpisa za referendum. Osvrnut će se i na odluku Ustavnoga suda povodom protureferendumske kampanje Vlade te na druge aktualnosti.

GORNJA STUBICA - U Gornjoj Stubici bit će najavljeni 22. susreti za Rudija, najposjećenija letačka manifestacija u Hrvatskoj, koja se svake godine održava u spomen na pilota Rudolfa Perešina, heroja Domovinskog rata (9 sati, restoran Puntar, Trg Svetog Juraja 12). Na konferenciji za novinare govorit će župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, supruga Ljerka Perešin, načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić te predstavnici Zagrebačkog zrakoplovno-tehničkog savez koji nosi ime Rudolf Perešin.

SPLIT - Građanska inicijativa Narod odlučuje u Splitu će na konferenciji za novinare govoriti o referendumskoj inicijativi “67 je previše” (13,30 sati, križanje Marmontove ulice i Rive (Trg Franje Tuđmana).

ZAGREB - Mimohod Besmrtni partizanski odred održat će se sklopu obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i oslobođenja Grada Zagreba. Mimohod kreće u 18 sati s Trga žrtava fašizma prema Trgu Republike Hrvatske gdje će se u 20 sati održati prigodni program.

EU IZBORI

---------------

ŠIBENIK - Kandidati Hrvatske demokratske zajednice za izbore za Europski parlament Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić posjetit će Šibensko-kninsku županiju i održat će konferenciju za novinare (10 sati, prostorije HDZ-a Šibensko-kninske županije, Trg Andrije Hebranga 18b).

RIJEKA - Nositelj liste HNS-a za Europski parlament Matija Posavec će zajedno s kandidatkinjom za EU parlament Moranom Jokić u Rijeci upoznati građane sa svojim programom. Izjave za medije predviđene su u 13,30 sati na Korzu, Trg 128. brigade Hrvatske vojske.

RIJEKA - Konferencija za novinare kandidatkinje Amsterdamske koalicije Anke Mrak-Taritaš(GLAS) i Tee Mičić-Badurina (PGS). Mrak-Taritaš i Mičić-Badurina će se od 10.30 do 11.30 sati na štandu na riječkom Korzu, između Radio Rijeke i Gradske uprave, družiti s Riječanima i dijeliti promotivne letke u sklopu kampanje Amsterdamske koalicije za europske izbore. U 11 sati održat će se konferencija za novinare.

ZAGREB - Konferencija za novinare kandidata HSLS-a za izbore za EU parlamentna temu "Samo je jedna hrvatska zastava državna zastava u Republici Hrvatskoj, kažemo NE prodavačima magle s kvazinacionalne desnice!" (11 sati, prostorije HSLS-a, Zrinjevac 17/I). Na konferenciji će govoriti Saša Poljanec-Borić, prva na listi HSLS-a za izbore za EU parlament.

ZAGREB - Konferencija za novinare kandidacijske lista grupe birača nositelja kandidacijske liste Mislava Kolakušića (12 sati, Zrinjevac, ispred Vrhovnoga suda Republike Hrvatske). Tema konferencije za novinare je zahtjev za  razrješenje Đure Sesse s dužnosti predsjednika Državnoga izbornog povjerenstva. Predstavljanju će biti nazočan i nositelj Kandidacijske liste grupe birača Mislav Kolakušić.

ZAGREB - Kandidati koalicije za EU izbore Možemo, Nova ljevica i ORaH - Sandra Benčić, Rada Borić i Zorislav Antun Petrović, održat će vizualno atraktivnu konferenciju za novinare na Savskom mostu povodom 74. obljetnice oslobođenja grada Zagreba od fašističke okupacije (11 sati, na Savskom mostu- pješački most).

26. travanj 2024 11:24