Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Ministrica Marija Vučković potpisuje prve sporazume

23. Srpanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak 23. srpnja:

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za travanj ove godine iznosila je 7.472 kune, što je nominalno za 0,7 posto manje nego za ožujak, a 3,3 posto više nego za travanj prošle godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba. Prosječna je zagrebačka plaća za travanj, naime, za 53 kuna manja nego za ožujak, a 237 kune veća nego za travanj prošle godine. U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za travanj na razini Hrvatske, koja je iznosila 6.434 kune, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za travanj bila je viša za 1.038 kuna.

SPLIT- Svečano potpisivanje više sporazuma MORH-a  s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvom poljoprivrede (10 sati, vojarna "Admiral flote Sveto Letica-Barba). Tom će prigodom biti potpisani Sporazum o nabavi dva plovila za nadzor morskog ribarstva, Sporazum o utvrđivanju uvjeta za stjecanje i obnovu svjedodžbi o osposobljenosti temeljem plovidbene službe ostvarene na ratnim brodovima HRM-a i brodovima Obalne straže RH te Sporazum o zajedničkoj suradnji u provedbi sporazuma o privremenom prijenosu imovine Europske agencije za pomorsku sigurnost (EMSA) na brigu RH. Sporazume će potpisati potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.  Nakon potpisivanja sporazuma, predstavnicima medija bit će omogućen obilazak opreme za suzbijanje onečišćenja mora. Predstavnici medija zainteresirani za potpisivanja Sporazuma i predstavljanje sustava bespilotnog zrakoplova trebaju na glavni ulaz vojarne doći najkasnije do 9.30 sati

ZAGREB - Prva svečanost uručivanja 13 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava uspješnim prijaviteljima u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Promocija zdravlja i prevencija bolesti - Faza 1“ iz Europskog socijalnog fonda (9 sati, Ministarstvo zdravstva, Ksaver 200 a) . Riječ je o ukupnoj vrijednosti od 7.852.722 kuna, odnosno 7.768.020 kuna bespovratnih sredstava, kojima će prvih 12 uspješnih prijavitelja, među kojima su domovi zdravlja, opća bolnica, općine, udruge, županije te županijski zavodi za javno zdravstvo kroz 13 odobrenih projekata ostvariti cilj poziva – povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti na području Hrvatske. Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava potpisali su ministar zdravstva  Milan Kujundžić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i predstavnici uspješnih prijavitelja čiji su projektni prijedlozi uspješno prošli sve faze postupka dodjele bespovratnih sredstava.

ZAGREB - Tematska sjednica saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina vezano uz odluku Ustavnog suda od 2. srpnja o ocjeni suglasnosti s Ustavom i Zakonom o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina  Statuta Grada Vukovara i Statutarne odluke o ostvarivanju ravnopravne službene uporabe jezika i pisma srpske nacionalne manjine na području Grada Vukovara te pretpostavke za provedbu te odluke Ustavnog suda (13 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića)

DUBROVNIK - Potpisivanje Sporazuma o suradnji između Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta i Opće bolnice Dubrovnik, kojega će potpisati dekan tog fakulteta Zoran Đogaš i ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić (13 sati, Palača Ranjina, Gundulićeva poljana 1).

19. travanj 2024 13:37