Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

26. Travanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak 26. travnja:

VODICE - Ovogodišnje Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, koje organizira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, okupit će u Vodicama predstavnike gospodarskog sektora i poduzetnike, koji će uz ostalo imati priliku postaviti i pitanja predstavnicima Vlade na panelu "Pitajte Vladu". Savjetovanje je usmjereno na strateško privlačenje investicija privatnog sektora te stvaranje poticajnog okruženja za poduzetničke aktivnosti s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao konkurentne, poduzetne i inovativne zemlje, ističu iz Ministarstva, Uz panel "Pitajte Vladu", održat će se i panel "Kako i zašto (uspješno) poslovati u Hrvatskoj" na kojem će poduzetnici predstaviti svoja iskustva, dok će izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić govoriti o sportu kao hrvatskom izvoznom proizvodu (10 sati, Hotel Olympia Sky, Ulica Ljudevita Gaja bb).

ROVINJ - Svečanost otvorenja nove ACI marine Rovinj, kategorizirane s visokih pet sidara. Otvorenju marine u Rovinju bit će nazočan i premijer Andrej Plenković, kao i ministar turizma Gari Cappelli (16 sati, Šetalište Vijeća Europe).

PAZIN - Premijer Andrej Plenković i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković posjetit će gradilište punog profila Istarskog ipsilona. Radovi na izgradnji punog profila Istarskog ipsilona na dionici od Rogovića do tunela Učka počeli su krajem prošle godine. Riječ je o investiciji vrijednoj 1,2 milijarde kuna, koja na 28 kilometara dugoj dionici podrazumijeva 31 objekt od čega 11 vijadukata. Radovi bi trebali trajati tri godine, a očekuje se da će prva dionica Rogovići-Cerovlje, duljine 12 kilometara, biti puštena u promet krajem 2020. godine (13:30 sati, čvor Ivoli, dionica Pazin-Cerovlje).

ZAGREB - Na drugoj reviji vina hrvatskih autohtonih sorta "Vina od davnina" okupit će 80 proizvođača s više od 140 vina. Tu će dvodnevnu manifestaciju otvoriti potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić (10 sati, Art galerija Lauba, Prilaz baruna Filipovića 23a).

ZAGREB - Svečano otvorenje Dana hrvatskog pršuta, na kojem će se dodijeliti medalje te proglasiti šampion petih Dana hrvatskog pršuta (11 sati, Hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavit će u petak sjednicu raspravom o prijedlogu zakona o meteorološkoj i hidrološkoj djelatnosti te izvješću o provedbi plana protuminskog djelovanja i utrošenim sredstvima za 2018. godinu. (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

KARLOVAC - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nazočit će svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana Karlovačke županije (10 sati, Pastoralni centar Nacionalnog svetišta Sv. Josipa). Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednice Republike.

PULA - "Dolazak predsjednika Vlade u Istru i sudbina Uljanika" tema je konferencije za novinare IDS-a na kojoj će govoriti predsjednik IDS-a Boris Miletić i potpredsjednik stranke Valter Flego (10 sati, Splitska 3).

ZAGREB - U organizaciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Večernjega lista održat će se konferencija "Mirovina i aktivno starenje“. Konferenciju će otvoriti ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, ministar financija Zdravko Marić i glavni urednik Večernjega lista Dražen Klarić (10 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1)

ZAGREB - Inicijativa “67 je previše” održat će konferenciju za novinare u povodu početka prikupljanja potpisa za referendum o promjenama uvjeta za mirovinu na Trgu bana Jelačića, ispod sata (9,30 sati), gdje će u ponoć i početi prikupljanje potpisa. Članovi Organizacijskoga odbora Inicijative govorit će o organizacijskim aspektima kampanje te pozvati građane na potpisivanje.

ZAGREB - U Poliklinici Medikol bit će otvoren Demo centar kinesko-hrvatskog zdravstvenog turizma, kao prvi projekt zdravstvenog turizma između Kine i Hrvatske. Projekt je dobio i formalnu podršku na nedavno održanom Summitu u Dubrovniku u sklopu Inicijative 16 + 1. Demo centar otvorit će kineski veleposlanik u Hrvatskoj Zhaoming Hu (10 sati, Mandlova 7). Svečanosti će nazočiti dužnosnici Ministarstva zdravstva, Ministarstva turizma, Hrvatske liječničke komore, Gradskog ureda za zdravstvo i drugi.

ZAGREB - "Dovedimo biciklističke staze do perfekcije", naziv je akcije zagrebačkog SDP-a kojom žele problematizirati nedovoljnu kvalitetu biciklističkih staza te njihov kronični nedostatak u Zagrebu. Akcija će započeti u 8 sati na Trgu žrtava fašizma (kod Narodnih novina) od kuda će biciklistička povorka, na čelu s predsjednikom GO SDP-a Zagreb Gordanom Marasom, krenuti prema Akademiji dramskih umjetnosti (Trg Republike Hrvatske 5), gdje će održati konferenciju za novinare.

EU IZBORI: 

PULA - Kandidati SDP-a na europskim  izborima Tonino Picula i Sanja Radolović osvrnut će se na konferenciji za novinare na predstojeće izbore za Europski parlament (11,30 sati, Divkovićeva 3).

ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održati će konferenciju za novinare na kojoj će biti predstavljen Izborni program te stranke za izbore članova u Europski parlament (10,30 sati, Gajeva 7).

ŠIBENIK - Stranka Neovisni za Hrvatsku (NHR) održati će konferenciju za novinare, na kojoj će se govoriti kandidati za Europski parlament i saborski zastupnici Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i Željko Glasnović (11 sati, Press centar Hrvatskog novinarskog društva, Božidara Petranovića 16).

SPLIT - HSLS će predstaviti kandidate za predstojeće EU izbore, a govorit će kandidati Saša Poljanec-Borić, Hrvoje Bašić, Ana Balaško, Ivica Žuvela te predsjednik stranke Darinko Kosor (19 sati, Hotel Park, Hatzeov perivoj 3).

ŠIBENIK - "Što je Hrvatska i Šibenik dobio, a što je mogao dobiti ulaskom u EU?", tema je konferencije za novinare  Hrvatskih suverenista  na kojoj će govoriti europarlamentarna zastupnica Ruža Tomašić, saborski zastupnik Hrvoje Zekanović i dopredsjednik HSP AS Ante Žoni Maksan (10,30 sati, ispred Press centra u Šibeniku, Ulica Božidara Petranovića).

ZAGREB - Politička platforma Možemo održat će konferenciju za novinare na temu referendumske inicijative za izmjenu Zakona o mirovinskom osiguranju, o čemu će govoriti Damir Bakić, Sandra Benčić i Tomislav Tomašević (10,30 sati, ispred ulaza u zgradu Vlade, Trg Svetog Marka 2)

25. travanj 2024 02:40