Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Neprimjereno ponašanje gradonačelnika iznimka ili pravilo?

14. Kolovoz 2018.

Najavljujemo najvažnije događaje za utorak, 13. kolovoza.

ZAGREB - Konferencija za medije HSLS-a na temu "Neprimjereno ponašanje gradonačelnika iznimka ili pravilo? Neučinkovitost i netransparentnost gradske uprave u saniranju divljih odlagališta" (10 sati, ispred Novinarskog doma, Perkovčeva 2). Povod konferenciji su, kažu iz HSLS-a, zadnje neprimjerene izjave gradonačelnika Milana Bandića upućene novinarki Nove TV, kao i sve češća retorika koju gradonačelnik koristi u komunikaciji sa svojim neistomišljenicima i novinarima u slučaju postavljanja nepoželjnih pitanja. Na konferenciji će biti riječi i o nastaloj financijskoj šteti, imenovanju krivaca, ignoriranju problema divljih odlagališta kao i izbjegavanju odgovora gradskih ureda na zastupnička pitanja, a govorit će predsjednik i potpredsjednik zagrebačkog HSLS-a, Vladimir Andrić i Darko Klasić.

VUKOVAR/NEMETIN - Svečana akademija u povodu 26. obljetnice od posljednje razmjene logoraša u Nemetinu - Dan logoraša. Program će početi u 10 sati u Vukovaru (Hrvatski dom), a u 12 sati nastavit će se u Nemetinu. Pokrovitelji obilježavanja su Ministarstvo hrvatskih branitelja, Grad Vukovar i Vukovarsko-srijemska županija.

ZAGREB - Kroz hrvatske zračne luke u lipnju je prošlo ukupno 1,4 milijuna putnika ili 11,9 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, a i hrvatske morske luke u drugom tromjesečju ove godine imale su veći promet brodova, putnika i robe nego u isto lanjsko vrijeme, podaci su Državnog zavoda za statistiku. U prvih šest mjeseci ove godine kroz zračne luke prošlo 3,872 milijuna putnika, odnosno 13,5 posto više nego lani. Pritom je najveći promet putnika, 471.962, ostvarila Zračna luka Split koja je time zabilježila porast od 17,6 posto u odnosu na lipanj prošle godine, dok je na drugom mjestu dubrovačka zračna luka s 362.687 putnika ili 7,6 posto više.

19. travanj 2024 15:28