Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Norijade i predizborni skupovi

22. Svibanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu 22. svibnja:

OPATIJA - Konferencija za novinare u povodu održavanja 42. Međunarodnog ICT skupa MIPRO 2019., kojeg organizira Hrvatska udruga za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku "MIPRO". Na konferenciji će, kao je najavljeno, sudjelovati i ministar gospodarstva Darko Horvat, koji će sudjelovati i na plenarnom okruglom stolu naziva "Strategija umjetne inteligencije i pametnih okruženja" (9 sati konferencija za novinare, Grand hotel Adriatic).

BOL - Susret hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović s organizatorima teniskog turnira za žene WTA Croatia Bol Open (10 sati, hotel Bluesun Elaphusa, Put Zlatnog rata 46). Predsjednica će nakon toga nazočiti otvorenju međunarodnog znanstvenog skupa pod nazivom „Challenges of Europe: Growth, Competitiveness, Innovation and Well-being“. Predviđeno je i prigodno obraćanje predsjednice Republike (11 sati, hotel Bluesun Elaphusa, Put Zlatnog rata 46).

SPLIT - Predsjednica Republike nazočit će konferenciji Slobodne Dalmacije pod nazivom: „Demografija kontinentalne Dalmacije kao preduvjet opstanka života“. Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednice (15 sati, Ekonomski fakultet Split, Cvite Fiskovića 5).

ZAGREB - Svečanost dodjele nagrada Velebitska degenija za najbolje novinarske radove na temu zaštite okoliša i prirode, za 2018. godinu. Pregled svih prispjelih radova i odluku o dodjeli nagrade donijet će Ocjenjivački sud koji imenuje Zbor novinara za zaštitu okoliša HND-a. Sud se sastoji od predstavnika novinarske struke, članova Zbora novinara za okoliš HND-a, stručnjaka za zaštitu okoliša te predstavnika HEP – Opskrbe Hrvatske (12 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB – Konferencija za novinare na kojoj će građanska inicijativa Hod za život, obitelj i Hrvatsku najaviti aktivnosti ovogodišnjeg Hoda za život, koji će u subotu, 25. svibnja biti održan u Zagrebu, Zadru i Splitu, nakon što je prošlog vikenda održan u Osijeku i Rijeci. (11 sati, Zrinjevac, kod Paviljona). Hodnja se od ove godine održava dva vikenda za redom pod geslom „Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj - nerođenu djecu!”.

ZAGREB – Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljena Izjava Komisije Hrvatske biskupske konferencije Iustitia et pax u povodu predstojećih izbora za Europski parlament (12 sati, prostorije Hrvatske biskupske konferencije, Ksaverska cesta 12A).

ZAGREB – Učenici završnih razreda srednjih škola proslavit će ‘norijadom‘ završetak nastave diljem Hrvatske. U glavnom gradu Zagrebu vesela povorka u kojoj se očekuje šest tisuća maturanata krenut će u 12 sati s Trga bana Jelačića prema parku Bundek gdje će program potrajati do 21 sat. Tijekom sat i pol, od 12 do 13:30 bit će posebna regulacija prometa pa pripazite da se u to vrijeme ne krećete istom trasom kao i maturanti: Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića-Gavrana – Bundek.

EU IZBORI

RIJEKA - Predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice na kojem će biti predstavljena lista HDZ-a za izbor zastupnika u Europski parlament i Program "Hrvatska za generacije", a okupljenima će se obratiti i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković (16,30 sati, dvorana Dinko Lukarić, Kozala 37).

VUKOVAR - SDP će sa svojim kandidatkinjama i kandidatima za Europski parlament u Vukovaru održati jedan u nizu završnih skupova širom Hrvatske (18 sati, Hotel Lav, Ulica Josipa Jurja Strossmayera 18). Prije održavanja završnog skupa, kandidatkinje i kandidati će u 16 sati položiti vijence i upaliti svijeće na Groblju hrvatskih branitelja, a u 16,15 posjetit će Arheološki muzej Vučedol nakon čega će u 17 sati obići centar grada Vukovara i družiti se s građanima.

VARAŽDIN - Završni predizborni skup Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata za izbore za Europski parlament (19 sati, Gradska sportska dvorana, Šetalište Franje Tuđmana 1). Na skupu će sudjelovati nositelj liste broj 11 Matija Posavec, kandidat i predsjednik HNS-a Varaždinske županije Alen Leverić te kandidati Tome Antičić, Davor Nađi, Habib Tahiri, Kristina Bulešić i Tomislav Stojak. Uz njih na skupu će biti zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar te njihovi saborski zastupnici. Izjave su predviđene prije početka skupa.

OSIJEK – Most nezavisnih lista održat će konferenciju za novinare na kojoj će nazočiti saborska zastupnica i kandidatkinje za EU parlament Sonja Čikotić i Ružica Vukovac te redovni profesor osječkog Ekonomskog fakulteta i nezavisni gradski vijećnik izabran s liste Mosta Željko Požega. Konferencija će biti održana pod nazivom „Koliko kuna iznosi potrošačka košarica danas u Hrvatskoj – mogu li građani sa svojim plaćama normalno živjeti?“ a na njoj će biti predstavljen izračun koliko kuna danas iznosi potrošačka košarica u RH, koliki je rast cijena proteklih godina u usporedbi sa rastom plaća te kakav je životni standard većine stanovnika naše zemlje (10,30 sati, prostorije regionalnog ureda Mosta, Gundulićeva 66).

ZAGREB - Konferencija za medije stranke Snaga na temu: Problemi i zahtjevi koje je nužno ispuniti u cilju olakšavanja situacije u kojoj se nalaze osobe s teškoćama/invaliditetom i članovi njihovih obitelji. Na konferenciji će govoriti Katarina Turković Gulin, zamjenica predsjednika glavnog odbora stranke, Suzana Došen Rešetar, predstavnica Udruge Sjena, Martina Mikulčić, roditelj sa statusom njegovatelja, Iva Tadić ispred Udruge PUN-HR Pomoćnici u nastavi (12 sati, na Trgu bana Josipa Jelačića).

GLINA - Središnji predizborni skup Samostalne demokratske srpske stranke. O tome što Hrvatskoj može donijeti prvi Srbin u Briselu i zašto je važno ostvariti Europu manjina, Europu mira, slobode, jednakosti i ravnopravnosti, govorit će nositelj liste Milorad Pupovac i nestranački kandidat liste 24 Dejan Jović. Poseban naglasak bit će na važnosti proširenja Europske unije, vrijednostima antifašizma na europskom tlu i posebnom mjestu koje hrvatski Srbi zauzimaju u oslobođenju od fašizma na prostoru današnje Hrvatske (19 sati, u Hrvatskom domu, Stjepana i Antuna Radića 10).

ZAGREB - Konferencija za novinare pod nazivom „Europa koja vidi sve” na kojoj će govoriti predsjednik Stranke rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, potpredsjednik Županijske organizacije Zagrebačke županije Stranke rada i solidarnosti i ravnatelj Ustanove URIHO Josip Držaić te zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i predsjednik Hrvatskog saveza slijepih Vojin Perić. Prisutni će biti i kandidati na listi Stranke rada i solidarnosti za izbore za Europski parlament (11 sati, stranačke prostorije, Praška 2)

20. travanj 2024 06:13