Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Norveška darovnica za poboljšanje pravosudne učinkovitosti

04. Lipanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak 4. lipnja:

ZAGREB - Istraživačko-konzultantske tvrtke Horwath HTL Hrvatska i Thinktourism predstavit će globalni inovativni sustav eDEST za potporu odlučivanju u turističkom planiranju i razvoju, kao i rezultate provedene pilot analize za Hrvatsku, Sloveniju i odabrane svjetske turističke destinacije (10,00 sati, Horwath HTL, Ulica grada Vukovara 269a, 13. kat, iznad Hilton DoubleTree hotela).

ZAGREB - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na konferenciji "Hrvatska kakvu trebamo - novi imidž Hrvatske" u organizaciji "Večernjeg lista". Predviđeno je obraćanje predsjednice Republike. Konferencija se održava u povodu završetka rada radne skupine za razvoj identiteta i brenda Republike Hrvatske koju je utemeljila predsjednica Grabar-Kitarović. Na konferenciji će ponovo biti aktualizirano pitanje brendiranja Hrvatske i analizirani učinjeni koraci (10 sati, hotel "The Westin Zagreb", Ul. Izidora Kršnjavog 1)

ČAKOVEC - Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović održat će u Čakovcu radni sastanak s čelnicima Policijske uprave međimurske o stanju sigurnosti na području te policijske uprave i nezadovoljstva dijela stanovnika sa stanjem sigurnosti. Nakon sastanka u Policijskoj upravi međimurskoj, oko 9,30 sati, u zgradi Općine Pribislavec, ministar Božinović sastat će se s čelnicima Općine i Međimurske županije. Izjave za novinare predviđene su u 10,30 sati ispred zgrade Općine Pribislavec (Braće Radića 47).

ZAGREB - Sporazum o programu "Pravosuđe i unutarnji poslovi“ u okviru Norveškog financijskog mehanizma 2014.-2021. potpisat će ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i veleposlanica Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Astrid Versto. Na svečanosti jačanja suradnje s Norveškom bit će i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Ukupna vrijednost programa iznosi 15,3 milijuna eura, od čega je 13 milijuna eura bespovratnih sredstava iz norveške darovnice, a 2,3 milijuna eura nacionalno sufinanciranje. Cilj programa je ojačana vladavina prava, poboljšanje učinkovitosti pravosudnog sustava te jačanje probacijskog sustava (12 sati, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, multimedijalna dvorana - V. kat, Miramarska cesta 22).

ZAGREB - Okrugli stol “Znate li što potpisujete? - Starije osobe i rizici dosmrtnog uzdržavanja”  održat će se u organizaciji pučke pravobraniteljice Lore Vidović. Na okruglom stolu bit će predstavljeni rezultati najnovijeg istraživanja o stavovima vezanim uz sklapanje ugovora o dosmrtnom uzdržavanju, temeljnim razlikama u odnosu na doživotno uzdržavanje te drugim pozitivnim i negativnim posljedicama ovog oblika skrbi o osobama starije životne dobi. Na skupu će govoriti pravobraniteljica Vidović, državna tajnica u Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Marija Pletikosa, načelnik Sektora za propise građanskog i trgovačkog prava u Ministarstvu pravosuđa Dalibor Ružić, predsjednica Hrvatske javnobilježničke akademije Nada Kemec, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb Tatjana Brozić Perić te iz udruge SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava koordinatorica Dunja Roić (10 sati, Ured pučke pravobraniteljice, dvorana na 3. katu, Trg hrvatskih velikana 6).

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Davor Bernardić i saborski zastupnik SDP-a Branko Grčić govorit će na konferenciji za novinare o narednim SDP-ovim aktivnostima vezanima za povećanje plaća u Hrvatskoj.(14 sati, prostorije stranke, Iblerov trg).

ZAGREB - Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine je 38 točaka, među kojima i prijedlog zaključka gradonačelnika Milana Bandića o podizanju Spomenika žrtvama Holokausta u Branimirovoj ulici. Gradonačelnik predlaže i o zaduživanje Grada za 350 milijuna kuna, za gradnju objekata i uređaja komunalne infrastrukture na temelju Programa radova na području prometa i komunalnoga gospodarstva te za izgradnju objekata iz Programa radova kapitalnih ulaganja u objekte za društvene djelatnosti u Gradu Zagrebu u 2019. Na dnevnom redu je i prijedlog Kluba gradskih zastupnika SDP-a i Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez  o upravljanju stambeno-poslovnim objektom na adresi Novi Petruševec 6 i 8, u kojem između ostalog traže da se gradonačelnik Bandić očituje o namjeri stambenog zbrinjavanja u navedenim objektima socijalno-ugroženih građana budući da su te nekretnine neadekvatne za stambeno zbrinjavanje i primjerenije za poslovnu svrhu. Naime, u te objekte planiraju se useliti Romi, a stanovnici tog naselja se tome protive (9 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Izjava za novinare predsjednika GO SDP-a Gordana Marasa u povodu sjednice zagrebačke Gradske skupštine (8,40 sati, ispred Stare gradske vijećnice Ul. sv. Ćirila i Metoda).

19. travanj 2024 04:33