Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Odlučivanje o sukobu interesa Andreja Plenkovića pri izradi lex Agrokora

31. Svibanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak 31. svibnja:

OSIJEK - Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorit će 6. FarmShow Osijek. koji se održava u organizaciji Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH. (u 10,00 sati, Sportska zračna luka Osijek - Čepin)

OSIJEK - U organizaciji Klastera Pannonian Healt i Osječko-baranjske županije održat će se 1. Konferencija zdravstvenog turizma čiji je cilj predstavljanje suradnje Osječko-baranjske županije i Klastera Pannonan Healt na brendiranju Slavonije i Baranje kao “destinacije zdravlja”. Na konferenciji će među ostalim biti riječi i o zakonskim okvirima i trendovima u zdravstvenom turizmu. Konferenciju će otvoriti župan Osječko-baranjski Ivan Anušić (10,00 sati, Županijska skupština Osječko-baranjske županije, Županijska ulica 4)

ZAGREB - U Hrvatskoj je 2018. godine pala proizvodnja goveda, ovaca, koza, peradi, kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka te jaja, dok je povećan prirast svinja i proizvodnja vune, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Privremeni podaci DZS-a o stočnoj proizvodnji u 2018. u usporedbi s konačnim podacima za 2017. pokazuju da je proizvodnja kravljeg mlijeka lani iznosila 519,9 milijuna litara i smanjena je prema godini ranije za 17,4 posto.

ZAGREB - Nastavak 12. sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Trg svetog Marka 6). Na dnevnom redu je, među ostalim, rasprava o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu nafte i naftnih derivata čime bi se trebala olakšati provedba obveze čuvanja obveznih zaliha nafte i naftnih derivata kao i bolja kontrola njihove kvalitete i količina koji se pojavljuju na području Hrvatske.

ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici donosi odluku o tome je li premijer Andrej Plenković bio u sukobu interesa vezano uz njegove aktivnosti prilikom izrade "lex Agrokora" (10 sati, Ulica kneza Mutimira 5/I). Na sjednici će se odlučivati i o mogućem pokretanju postupaka protiv ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića te protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

ZAGREB - Institut Ruđer Bošković (IRB) svečano pušta u pogon ionski izvor za He snopove te sustav za ozračivanje fuzijskih materijala s dva snopa iona (DiFU) (10 sati, 3. krilo IRB-a, Bijenička cesta 54).

ZAGREB - Na Dan grada Zagreba održava se tradicionalna svečana sjednica Gradske skupštine na kojoj će istaknuti filmski producent i dvostruki oskarovac Branko Lustig biti proglašen počasnim građaninom Zagreba. Najzaslužnijim pojedincima i institucijama koje su pridonijeli razvoju i ugledu grada bit će dodjeljene Nagrade Grada Zagreba te nagrada "Zagrepčanka godine" (11 sati, Starogradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Euharistijskim slavljem u Zagrebačkoj katedrali (19 sati) počet će proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba, a misu predvodvo kardinal Dominik Jaroslav Duka, nadbiskup praški, u zajedništvu s kardinalom Josipom Bozanićem i drugima. Nakon mise slijedi procesija sa slikom Majke Božje od Kamenitih vrata od katedrale, Bakačevom ulicom, sjevernom stranom Trga bana Josipa Jelačića i Radićevom ulicom do Kamenitih vrata, gdje će završiti cjelokupni program. U slučaju kiše, procesije neće biti.

ZAGREB - Hrvatski suverenisti održat će konferenciju za medije na kojoj će govoriti o svojim sljedećim aktivnostima i zahvaliti biračima na podršci na izborima za EU parlament (10 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Na konferencija GOOD inicijative "Obrazovanje u fokusu" kojom se obilježava godišnjica prosvjeda "Hrvatska može bolje" održat će se panel rasprave o aktualnostima u obrazovanju. Među tri panela je i onaj o obrazovnoj reformi pod nazivom "Forma ili reforma?" na kojem će stručnjaci  razgovarati o Školi za život, frontalnom uvođenju kurikularne refrome, kvaliteti pripremnih edukacija i drugim temama (11,15 sati, Hrvatsko novinarsko društvo, Perkovčeva 2).

20. travanj 2024 17:47