Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - OMP Obrada metala otvara novi proizvodni pogon

06. Srpanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 6. srpnja:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković sudjelovat će na obilježavanju 23. godišnjice genocida u Srebrenici, gdje će se obratiti nazočnima (12 sati, Trg. sv. Marka 6, Dvorana Josipa Šokčevića, Hrvatski sabor). Obilježavanje se održava u organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, Kulturnog društva Bošnjaka Hrvatske "Preporod" i saborske zastupnice Ermine Lekaj Prljaskaj, a pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

ZAGREB - U sklopu priprema za eksperimentalnu fazu kurikularne reforme "Škola za život", koja najesen kreće u 74 škole diljem Hrvatske, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak obići će Treću gimnaziju u Zagrebu. Ministrica će nazočiti sastanku učitelja s mentorima u sklopu najveće edukacije, te izvijestiti o tijeku priprema za "Školu za život". Tijekom susreta bit će održana radionica o promišljanju i razvoju profesionalnih kompetencija (11 sati, Kušlanova ulica 52). Nakon sastanka predviđene su izjave za medije ministrice Blaženke Divjak i ravnateljice škole Darke Sudarević.

SPLIT - Na temelju Vladine odluke, splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić i ministar državne imovine Goran Marić potpisat će Ugovor o darovanju nekretnine na Dračevcu za Katoličko odgojno-obrazovni centar s dječjim vrtićem, osnovnom i srednjom školom te drugim popratnim sadržajima (12 sati, Nadbiskupski ordinarijat, Poljana kneza Trpimira 7).

ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa održat će sjednicu na kojoj će, među ostalima, donijeti odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv ministrice kulture Nina Obuljen Koržinek, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, saborskih zastupnika Pere Ćosića i Franje Lucića, direktora Croatia Airlinesa Jasmina Bajića, bivšeg splitskog gradonačelnika Ive Baldasara i bivšeg saborskog zastupnika Tihomira Jakovine (10 sati, Ulica kneza Mutimira 5/I).

ZAGREB - Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću predstavit će svoj redoviti Godišnji izvještaj o suđenjima za ratne zločine. Pravni tim Documente, Centra za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek i Inicijative mladih za ljudska prava Hrvatska tijekom 2017. pratio je rasprave u 23 kaznena postupka za ratne zločine vođena na četiri nadležna županijska suda u Hrvatskoj, kao i 12 javnih sjednica u žalbenim postupcima pred Vrhovnih sudom RH. Tijekom 2017. godine nepravomoćno je okončano 10 kaznenih postupaka, a pravomoćno je završeno 12 kaznenih postupaka (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Sveučilište u Zagrebu organizira svečanu dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu  2017./2018. u Kongresnoj dvorani Ekonomskoga fakulteta (11 sati, Kennedyjev trg 6). Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras dodijelit će 172 Rektorove nagrade u pet kategorija, dok je ukupan broj nagrađenih studenata 780.

ZAGREB - Početna konferencija projekta CALT - Centar za napredne laserske tehnike održat će se u Ministarstvu znanosti i obrazovanja (11 sati, Donje Svetice 38). Centar za napredne laserske tehnike – CALT strateški je projekt Hrvatske u području znanstvene infrastrukture koji provodi Institut za fiziku. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, specifični cilj "Povećana sposobnost sektora istraživanja i razvoja (IR) za obnavljanje istraživanja vrhunske kvalitete i zadovoljavanje potreba gospodarstva".

ZABOK - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović bit će na svečanosti otvorenja novog proizvodnog pogona tvrtke "OMP Obrada metala" (13,00 sati, Gubaševo 3).

OSIJEK - Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u Osijeku će potpisati ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. u okviru natječaja "Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija". Ministar će ugovore potpisati s predstavnicima 15-ak poduzetničkih centara, razvojnih agencija i sličnih potpornih institucija (14,30 sati, Upravna zgrada Osječko-baranjske županije, Trg Ante Starčevića 2).

ZAGREB - Na tradicionalnom godišnjem susretu u povodu obilježavanja 24. obljetnice Dana Energetskog instituta Hrvoje Požar, čelnici tog instituta novinare će upoznati s aktivnostima Instituta u Hrvatskoj, regiji i na međunarodnom planu, kao i planovima za budućnost (11,00 sati, Energetski institut Hrvoje Požar, Savska 163).

25. travanj 2024 13:38