Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Polaganje kamena temeljca za poslovni inkubator u Vrlici

27. Veljača 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu 27. veljače:

ZAGREB - Nastavak 11. sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6). Raspravom o Godišnjem izvješću o radu Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave za 2017. godinu Sabor u srijedu počinje posljednji radni tjedan prije dvotjedne stanke. Državna komisija, čije djelovanje ima snažan antikorupcijski karakter, u izvještajnoj je godini u radu imala ukupno 1.043 žalbenih predmeta, od kojih je 98 preneseno iz 2016. te 945 novozaprimljenih.  Žalbe su se glavninom (98 posto) odnosile na javnu nabavu, samo 1,8 posto na postupke davanja koncesija, dok ih u postupcima odabira javno-privatnog partnera nije bilo. U odnosu na ukupan broj predmeta iz 2017., prosječno je mjesečno u radu bilo njih 87.

ZAGREB - U povodu Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja - Dana ružičastih majica, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetit će Centar za pružanje usluga u zajednici "Savjetovalište Luka Ritz" (11 sati, Kneza Ljudevita Posavskog 48).

SLAVONSKI BROD - Predsjednik HDZ-a premijer Andrej Plenković sudjelovat će na svečanom obilježavanju 29. obljetnice osnutka HDZ-a u Brodsko-posavskoj županiji, u Kazališno-koncertnoj dvorani "Ivana Brlić Mažuranić" (18 sati, Trg Stjepana Miletića 12). Uoči obilježavanja, predsjednik Plenković položit će vijenac kod Spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na Trgu pobjede (17,30 sati) i kod Spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu na Trgu Stjepana Miletića (17,40 sati).

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Davor Bernardić dat će izjavu nakon ročišta na Općinskom građanskom sudu u povodu privatne tužbe bivšeg izvanrednog Vladinog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka, koji od Bernardića, zbog duševnih boli, potražuje 150.000 kuna (ročište je u 12 sati, Ulica grada Vukovara 84).

ZAGREB- Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najavit će na konferenciji za novinare prosvjed "Oteli ste medije, novinarstvo ne damo!", koji će se održati u subotu, 2. ožujka u Zagrebu. Govorit će predsjednik HND-a Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a, Sanja Despot i Danka Derifaj, članice Izvršnog odbora HND-a, Anton Filić, predsjednik Sindikata novinara Hrvatske i Suzana Silov, novinarka Zadarskog lista (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - ‘‘Aktualno stanje sigurnosti cestovnog prometa u 2018. godini u RH i EU‘‘, tema je okruglog stola u organizaciji udruge Sigurnost u prometu, a u suradnji sa zagrebačkim Fakultetom prometnih znanosti. Na skupu će se analizirati stanje sigurnosti cestovnog prometa u prošloj godini, odnosno neostvarivanje glavnog cilja Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa oko smanjenja broja smrtno stradalih u prometu (12 sati, Fakulteta prometnih znanosti, Vukelićeva 4).

ZAGREB -  "Do zdravlja bez prepreka“, tema je konferencije stranke Pametno kojoj je cilj potaknuti široku javnu raspravu o stanju u zdravstvu, kako bi se hitno pokrenule dubinske promjene u sustavu. U raspravi će sudjelovati voditelj stranačkog Foruma zdravstva Miroslav Harjaček, bivši ministar zdravstva Siniša Varga i predsjednik udruge pacijenata "Remisija" Nenad Horvat (10 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB -  Hrvatsko udruženje za Chronovu bolest i Ulcerozni Kolitis (HUCUK) održat će konferenciju za novinare u povodu promocije kartice "Ne mogu čekati" (11 sati, prostorije HUCUK-a, ulica Kralja Zvonimira 20).

ZAGREB - Konferencija za medije Državnog zavoda za statistiku u povodu objave prve procjene tromjesečnog obračuna bruto domaćeg proizvoda za četvrto tromjesečje 2018. (11,00 sati, DZS, Ilica 3).

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske poštanske banke na kojoj će uprava predstaviti financijske rezultate za 2018. i strategiju poslovanja banke (11,00 sati, HPB, Jurišićeva 4).

ZAGREB - Ministarstvo turizma će predstaviti kreditnu liniju namijenjenu privatnim iznajmljivačima u turizmu. Riječ je o Programu mikrokreditiranja privatnih iznajmljivača s povoljnim kreditnim sredstvima i subvencijom kamate. Bit će potpisan i sporazum između Ministarstava turizma, Hrvatske banke za obnovu i razvitak i prvih poslovnih banaka uključenih u projekt (12,00 sati, Ministarstvo turizma, Prisavlje 14).

SPLIT - Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat sudjelovat će na svečanom otvaranju 24. Međunarodnog sajma GAST 2019., na kojem će od 27. veljače do 02. ožujka biti predstavljeno oko 700 brendova izlagača i suizlagača iz osam zemalja. GAST objedinjava više specijaliziranih sajmova - prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, vina, namještaja, turizma te sladoleda i slastica (10,00 sati, Spaladium arena, Ul. Zrinsko Frankopanska 211).

VRLIKA - Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat nazočit će polaganju kamena temeljca za početak radova na poslovnom inkubatoru u radnoj zoni Kosore u Vrlici. Projekt izgradnje financira se iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, pri čemu je ukupna vrijednost projekta 22,2 milijuna kuna, a dodijeljena bespovratna sredstva iznose 19,5 milijuna kuna (13,45 sati, Gradilište u radnoj zoni Kosore).

26. travanj 2024 12:41