Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Potpisivanje novih 400 ugovora iz Programa ruralnog razvoja

31. Srpanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu 31. srpnja:

ZAGREB - Potpisivanje novih 400 ugovora iz Programa ruralnog razvoja – 94 milijuna kuna za mlade i male poljoprivrednike te razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti. Ugovore će s korisnicima potpisati ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić, u nazočnosti ministrice poljoprivrede Marije Vučković. (u 14,00 sati, Hotel The Westin, Izidora Kršnjavog 1)

ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u lipnju ove godine manji je u odnosu na svibanj za 0,2 posto, a u odnosu na lipanj prošle godine za 3,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji u lipnju u odnosu na svibanj razvrstani po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći rast zaposlenosti, za 2,5 posto, u proizvodnji pića te u proizvodnji prehrambenih proizvoda, za 0,7 posto.

ZAGREB - Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske održat će konferenciju za novinare nakon sastanka u Ministarstvu zdravstva koji počinje u 12 sati vezano za potpisivanje izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja to jest potpisivanja Dodataka II KU. Sindikati očekuju da će Vlada RH donijeti odluku o potpisivanju parafiranog teksta Dodatka II KU za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja za 72.000 radnika u tom sustavu (Ksaver 200a).

ZAGREB - Svečano polaganje kamena temeljca za izgradnju Centra za sigurnost i kvalitetu hrane, projekta koji je pokrenuo Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" u suradnji s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu Govorit će ministar zdravstva i izaslanik predsjednika Vlade RH Milan Kujundžić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ravnatelj Zavoda Zvonimir Šostar i dekan Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Zoran Grgić (9 sati, Mirogojska cesta 16, pokraj zgrade Službe za zaštitu okoliša i zdravstvenu ekologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar").

SPLIT - SDP će na konferenciji za novinare u Splitu predstaviti "Antikorupcijski plan". O tome će govoriti predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Hrvatskom saboru Arsen Bauk i predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur (11 sati, Šetalište Bačvice 10).

PULA - Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Valter Flego održat će konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o o svom radu u protekla dva mjeseca u Bruxellesu i Strasbourgu te će predstaviti planove i prioritete daljnjeg rada (10 sati, Giardini 2).

ZAGREB - Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijeliti će Nagradu "Sakač" te priznanja učenicima za postignute rezultate na državnoj maturi u školskoj godini 2018./2019. Nagradu najboljim maturantima zajednički će uručiti ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i Boris Sakač, utemeljitelj Nagrade i doajen hrvatske informatike te dugogodišnji savjetnik Međunarodnog olimpijskog  odbora u Lausannei (11 sati, Donje Svetice 38, Multimedijalna dvorana).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare bit će predstavljeno koliko je novca prikupljeno tijekom kampanje za Fond #SPASIME, te kome je i na koji način do sada Fond pomogao.Također, biti će riječi i o problemima suzbijanja obiteljskog i rodno uvjetovanoga nasilja koje je prepoznato u dosadašnjem radu Fonda te će se govoriti o budućim planovima. Govorit će tajnik Zaklade Solidarna Ivan Blažević, članica inicijative #SPASIME Una Zečević Šeparović, predsjednica Zakladnog vijeća Fonda #SPASIME Biserka Tomljenović,  predsjednica Zakladne Uprave Zaklade Solidarna Sanja Sarnavka.(13 sati, Radnički dom, Trg kralja P. Krešimira IV 2).

26. travanj 2024 23:15