Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Potpisivanje ugovora za gradnju ceste od Okučana do granice BIH

16. Srpanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak 16. srpnja:

ZAGREB - U Hrvatskim cestama bit će potpisan ugovor za prvu fazu projekta Okučani - granica Bosne i Hercegovine, koji podrazumijeva i gradnju mosta preko Save. Ugovor vrijedan 19,5 milijuna eura potpisat će Hrvatske ceste i Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, kao naručitelji radova zajedno, s odabranim izvođačima - zajednicom gospodarskih subjekata u kojoj su Integral Inženjering, Đuro Đaković Montaža i Zagreb-Montaža (13,30 sati, Hrvatske ceste, Vončinina 3).

ZAGREB - Klub zastupnika Mosta nezavisnih lista (NL) u Hrvatskom saboru održati će konferenciju za novinare na temu: "Prikupljeni potpisi pokazuju da u Saboru postoji volja da se voda zaštiti Ustavom". Na konferenciji za novinare govoriti će zastupnici Slaven Dobrović, Miro Bulj, Robert Podolnjak i Božo Petrov (11 sati, dvorana "Ivana Kukuljevića" Hrvatskoga sabora, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Zelena akcija na Trgu bana Josipa Jelačića (kod sata) s početkom u 10 sati održati će performans i konferenciju za novinare. Na performansu će se, kako najavljuju iz Zelene akcije, koristiti vizualno atraktivna instalacija kako bi komentirali trenutnu energetsku i klimatsku politiku Republike Hrvatske. Kako poručuju iz Zelene akcije, Vlada RH je u procesu donošenja nove Energetske strategije, te Integriranog klimatsko-energetskog plana, dok u isto vrijeme naftnim i plinskim tvrtkama planira dati 3/4 kopnenog teritorija Republike Hrvatske u koncesiju.

25. travanj 2024 11:55