Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Potpisivanje ugovora za novih 120 POS stanova u Umagu

11. Veljača 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 11. veljače:

UMAG - Svečano potpisivanje Ugovora u okviru projekta izgradnje novih 120 stanova programa društveno Poticane stanogradnje (POS), (10 sati, Gradska vijećnica, ulica Giuseppea Garibaldija 6). Svečanosti će prisustvovati potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar i direktor APN-a Slavko Čukelj.

VINKOVCI - Svečano otvorenje radova u sklopu provedbe projekta "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“ na kojemu će, među ostalim, sudjelovati i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić (zgrada Županijske skupštine, velika vijećnica, Glagoljaška 27).  Uz predstavljanje tog gotovo 385 milijuna kuna vrijednog projekta kojeg Europska unija sufinancira s više od 70 posto i njegovog značaja za gradove i općine uključene u provedbu, događanje će uključivati i posjet jednoj od projektnih lokacija gdje će se provoditi radovi.

GORNJA BISTRA - U povodu obilježavanja Svjetskog dana bolesnika, ministar zdravstva Milan Kujundžić posjetit će male bolesnike u Specijanoj bolnici za kronične bolesti dječje  dobi - Gornja Bistra (11 sati, prostor bolnice, Bolnička 21).

ZAGREB - Potpisivanje ugovora s proizvođačima vojne opreme za potrebe opremanja Oružanih snaga RH (11 sati, Ministarstvo obrane, Trg kralja Petra Krešimira IV br. 1). Riječ je o potpisivanju 36 ugovora s 34 hrvatske tvrtke koje proizvode vojnu opremu, pružaju usluge i izvode radove, u ukupnoj vrijednosti od oko 312 milijuna kuna, 32 milijuna kuna većoj u odnosu na prošlu godinu. (Novinar i snimatelji u MORH trebaju doći najkasnije do 10.40 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare koordinacijskog odbora društava i udruga Hrvatske pošte (HP), Hrvatskih telekomunikacija (HT) Zagreb i Hrvatske gospodarske komore (HGK) – Komora Zagreb u povodu objave podataka o prikupljenim predprijavama građana za ugradnju osobnih dizala u višeetažne stambene građevine (Kuća Europe, Augusta Cesarca 4). Konferenciji za novinare nazočit će zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan.

ZAGREB - Konferencija za novinare udruge pacijenata okupljene u akciji "Ništa o nama bez nas“ u povodu Dana bolesnika, a na temu "HZZO želi ograničiti dostupnost lijekova i liječenja pacijentima u Hrvatskoj" (prostorije Zagrebačkog dijabetičkog društva, Bauerova 19).

ZAGREB - Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a (17 sati, središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - U Hrvatskoj je u 2018. proizvedeno ukupno 2,15 milijuna tona kukuruza (merkantilnog i sjemenskog), što je 37,6 posto više nego u godini ranije, a rasla je i proizvodnja silažnog kukuruza, soje i krumpira, dok je s druge strane najveći pad zabilježila proizvodnja šećerne repe, za 40,5 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku.

01. svibanj 2024 23:15