Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Potpisivanje ugovora za radove u luci Rijeka vrijedne 280 milijuna kuna

19. Travanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 19. travnja:

ŠIBENIK - Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović susrest će se s obiteljima stradalih vatrogasaca na otoku Kornatu (9 sati, Ured župana, Trg P. Šubića I. br. 2). Nakon toga će nazočiti potpisivanju Ugovora o dodjeli na korištenje dijela bivše vojne nekretnine Minerska Šibensko-kninskoj županiji (10 sati). Predsjednica Republike susrest će se s građanima općine Murter-Kornati (17,30 sati). Uz to, obići će južnu bitnicu na otoku Žirju, posjetiti Memorijalni centar Faust Vrančić na otoku Prviću, susresti se s ribarima u općini Tribunj te posjetiti Muzej betinske drvene brodogradnje (Betina) u općini Tisno.

ZAGREB - Sjednica Vlade (Trg sv. Marka 2).

ZAGREB  - Nastavak 8. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode na temu "Izvješće o kvaliteti zraka i vode na području Slavonskog Broda i informaciji o planiranoj modernizaciji postrojenja Rafinerije Brod, planiranim i poduzetim aktivnostima i mjerama u svezi onečišćenja zraka i vode na području Slavonskog Broda, te zdravstvenim pokazateljima utjecaja okoliša na zdravlje ljudi na području Slavonskog Broda" (12 sati, Hrvatski sabor, dvorana ‘Stjepan Radić‘, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika Mosta nezavisnih lista na temu "Afera vezana uz koncesiju u zadarskoj luci Gaženica" (9,45 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Na konferenciji će govoriti zastupnici Miro Bulj i Nikola Grmoja.

ZAGREB - Predstavljanje projekta "Zagreb – Zeleni grad" (11 sati, u krugu Podružnice Zagrebačke ceste, u Centralnoj bazi Zimske službe, Žitnjak, Ulica Gordana Lederera 2). Riječ je o projektu koji se temelji na jedinstvenoj tehnologiji čišćenja motora s unutarnjim izgaranjem kojom se emisije štetnih plinova smanjuju od 30 do 95 posto, a čime će se znatno poboljšati javnozdravstveni uvjeti i kvaliteta života u urbanim sredinama. O projektu i važnosti uvođenja mjera za smanjenje emisije štetnih plinova iz prometa govorit će ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

ZAGREB - Predstavljanje Fonda "Desa i Jerko Baković" za stipendiranje i pomoć siromašnoj djeci pri školovanju, povodom 101. rođendana glavne dobročiniteljice Fonda Dese Baković koja će nazočiti predstavljanju (12 sati, Kuća ljudskih prava, Selska cesta 112c). Organizatori su Zaklada Solidarna i Građanski odbor za ljudska prava. Fond je početno osigurao stipendije za nastavak školovanja 31 djeteta u dobi od 10 do 18 godina, većinom iz malih sredina s područja Korduna i Banovine u ovoj i iduće dvije školske godine u ukupnom iznosu od pola milijuna kuna.

ZAGREB - Franjevački institut za kulturu mira iz Splita, Zaklada Konrad Adenauer i Hrvatsko katoličko sveučilište iz Zagreba organiziraju konferenciju o društvenom i gospodarskom aspektu slobodne nedjelje (18 sati, Hrvatsko katoličko sveučilište, Ilica 242).

RIJEKA - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovat će na svečanom potpisivanju ugovora za razvojne projekte u luci Rijeka ukupne vrijednosti od gotovo 280 milijuna kuna. Ugovor za izvođenje radova na projektu "Razvoj multimodalne platforme u Luci Rijeka i povezivanje s kontejnerskim terminalom Jadranska vrata", vrijedan gotovo 276 milijuna kuna, potpisat će predstavnici Lučke uprave Rijeka i HŽ Infrastrukture, a bit će potpisan i oko 2,3 milijuna kuna vrijedan ugovor za tehničku pomoć u dizajnu i implementaciji informatičkog sustava lučke zajednice Port Community System. Uz to, predstavnici HŽ Infrastrukture i Grada Rijeke potpisat će sporazum o uređenju međusobnih odnosa pri izvođenju radova u okviru projekta "Rekonstrukcija željezničkog kolodvora Rijeka - izgradnja novog izvlačnjaka" (13,00 sati, a izjave za medije predviđene su oko 13,50 sati, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, Muzejski trg 1).

ZAGREB - Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima Hrvatske gospodarske komore (HGK) dodijelit će godišnje nagrade "Top of the Funds" za najbolje otvorene investicijske fondove s javnom ponudom i najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u 2017. godini (10 sati, Vijećnica HGK, Rooseveltov trg 2).

24. travanj 2024 11:54