Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Predsjednica predstavlja demografske mjere

11. Lipanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 11. lipnja:

ZAGREB - Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović predstavit će prijedloge mjera populacijske politike (14 sati, Pantovčak 241).

SLAVONSKI BROD - Dan otvorenih vrata Policijske uprave brodsko-posavske održat će se na Trgu Ivane Brlić Mažuranić, a izložbeni prostor će na Trgu obići ministar unutarnjih poslova Davor Božinović (u 9,30 sati). Nakon obilaska dat će izjavu za medije, a zatim će u županijskoj vijećnici Brodsko-posavske županije sudjelovati na svečanosti obilježavanja završetka razminiranja Brodsko-posavske županije predajom potvrde da više ne spada u minski sumnjivo područje (u 10 sati). Svečanosti će nazočiti i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Zdravko Modrušan, predsjednica Upravnog vijeća HCR-a Đurđa Adlešič te župan Brodsko - posavske županije Danijel Marušić. Nakon završetka svečanog programa u 10,45 sati predviđene su izjave za medije.

ZAGREB - Agencija za elektroničke medije (AEM) predstavit će studiju "Analize društvenog utjecaja Fonda za pluralizam i raznovrsnost elektroničkih medija za razdoblje 2013.-2015.". Predstavit će je autori studije Ivan Burić i Pero Desović iz Ipsos Pulsa uz uvodno slovo ravnatelja AEM-a i predsjednika Vijeća za elektroničke medije Damira Hajduka. Nakon prezentacije predviđena je diskusija sudionika skupa i razgovor s predavačima (11 sati, velika dvorana Novinarskog doma, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Financijska agencija (Fina) će desetu godinu zaredom najuspješnijim hrvatskim tvrtkama dodijeliti nagradu "Zlatna bilanca" koja se dodjeljuje najuspješnijima po djelatnostima, prema ukupnom rangu na temelju 11 financijskih pokazatelja u pet kategorija: profitabilnost, likvidnost, zaduženost, aktivnost i ekonomičnost (10 sati, Hotel Sheraton, Ulica kneza Borne 2).

ZAGREB - Vrijednost novih narudžbi građevinskih radova u prvom je tromjesečju ove godine u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje veća za 2,4 posto, dok je istovremeno vrijednost izvršenih radova s vlastitim radnicima porasla za 2,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Ti podaci statističkog zavoda vrijede za poslovne subjekte s 20 i više zaposlenih. Od ukupne vrijednosti novih narudžbi koja je u prvom tromjesečju iznosila nešto više od 4,1 milijarde kuna, na zgrade se odnosi 2,09, a na ostale građevine oko 2,02 milijarde kuna.

25. travanj 2024 04:23