Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Predsjednica premješta Ured u Osječko baranjsku županiju

01. Lipanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 1. lipnja:

OSIJEK - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović premješta Ured u Osječko baranjsku županiju od 1. do 4. lipnja. Na svečanom otvorenju Privremenog ureda predsjednice RH u zgradi Osječko-baranjske županije, Kolinda Grabar Kitarović obratit će se nazočnima (u 9.30 sati). Nakon otvorenja predsjednica će se u Privremenom uredu sastati s vodstvom Osječko-baranjske županije (u 10 sati), s vodstvom Grada Osijeka (u 10.30 sati), te s nadbiskupom Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. dr. sc. Đurom Hranićem (u 11 sati).  Poslije sastanaka predsjednica će obići gradilišta nove zgrade Centra za autizam Osijek, posjetit će Graditeljsko-geodetsku školu Osijek, tvrtku „Inspecto“ d.o.o. (Industrijska zona Nemetin). Predstavnike udruga i građana iz Osječko-baranjske županije u Privremenom urede primit će u 14.15 sati,  a zaatim će posjetiti Školu nogometa – NK Osijek. Tijekom poslijepodneva će posjetiti općine Antunovac i Dardu, a navečer će posjetiti i festival urbanih sportova 19. Pannonian Challenge na lijevoj obali Drave.

ZAGREB - Novim zakonom o fiskalnoj odgovornosti uvela bi se četiri fiskalna pravila - strukturnog salda, rashoda, javnog duga te za visinu manjka za projekcije državnog proračuna, a nastavilo bi se i jačanje neovisnosti Povjerenstva za fiskalnu politiku, čiji bi se čelnik birao natječajem i bio bi profesionalac, predviđa zakonski prijedlog o kojem Ministarstvo financija do sredine lipnja provodi javnu raspravu.

ZAGREB - Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima na kraju travnja su u odnosu na prethodni mjesec veće za 1,5 posto, dok su na godišnjoj razini povećane za 5,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

18. travanj 2024 03:09