Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Predstavljanje kampanje ‘Zaposli se u Hrvatskoj‘

29. Svibanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 29. svibnja:

ZAGREB – Sjednica Hrvatskog sabora bit će nastavljena raspravom o izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi koji bi trebao pridonijeti jasnijem i kvalitetnijem uređenju tog segmenta obrazovnog sustava. Njime se definira svrha, ciljevi i struktura, kao i način donošenja kurikularnih dokumenata vezanih uz kurikularnu reformu sustava odgoja i obrazovanja. Preciznim propisivanjem postupka ispisivanja učenika iz jedne školske ustanove i upisivanja u drugu olakšat će se provedba tog postupka učenicima, njihovim roditeljima i djelatnicima školskih ustanova (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje predstavit će na zagrebačkom Europskom trgu (16,30 sati) te na još 45 lokacija diljem Hrvatske kampanju "Zaposli se u Hrvatskoj“, koja je pokrenuta kako bi se snažnije potaknulo zapošljavanje domaće radne snage u Hrvatskoj. Cilj je informirati nezaposlene, poslodavce i široku javnost o mogućnostima korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja i programa za zapošljavanje za koje je samo ove godine hrvatska Vlada izdvojila više od 2,6 milijardi kuna. Na predstavljanju kampanje će, uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića te ministra rada i mirovinskoga sustava Marka Pavića, sudjelovati i državne tajnice Katarina Ivanković Knežević i Majda Burić, te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

ZAGREB - Hrvatska seljačka stranka (HSS) organizira tribinu "Što nakon Istanbulske“ na kojoj će se govoriti o ‘Implementaciji Istanbulske konvencije u zakonodavni sustav‘. Sudjelovat će predsjednica Organizacije žena HSS-a "Hrvatsko srce“ Brigitte Berulec, predsjednica Autonomne ženske kuće Zagreb Neva Tolle, bivša predsjednica Vlade Jadranka Kosor i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić (10 sati, Središnjica HSS-a, Zvonimirova 17).

ZAGREB - Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije (HRT) održat će 52. sjednicu (15,30 sati, HRT, objekt B – 30, 1. kat, dvorana 107 a, Prisavlje 3).

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić potpisat će s predsjednikom Hrvatske vatrogasne zajednice Antom Sanaderom ugovor o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica u 2018. godini, a kojim se iz povećane naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma za vatrogasne zajednice osigurava 40 milijuna kuna godišnje. Tim sredstvima financirat će se nabava opreme i osposobljavanje vatrogasaca (11,00 sati, Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Predstavnici Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Doğuş grupe potpisat će ugovor kojim EBRD preuzima manjinski udjel u kompaniji D-Marin, koja upravlja marinama u Hrvatskoj, Turskoj i Grčkoj. To je, kako se najavljuje, najveća investicija EBRD-a u vlasničke udjele u sektoru turizma. Ugovor će potpisati predsjednik Uprave Doğuş Grupe Ferit F. Şahenk i prvi potpredsjednik EBRD-a Jurgen Rigterink (14,30 sati, Hotelu Westin, Ulica Izidora Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Na konferenciji "Hrvatska kakvu trebamo - prometna budućnost Hrvatske", koju organizira Večernji list, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković održat će prezentaciju "Hrvatska 2030. godine: prometna vizija", a sudionici će razgovarati i o Hrvatskoj u mreži europskih koridora, održivoj budućnosti cestovnog prometa, itd. (9,30 sati, Hotel Westin, Ulica Izidora Kršnjavog 1).

25. travanj 2024 13:59