Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Predstavljanje kratkoročnih ekonomskih izgleda Hrvatske

01. Listopad 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 1. listopada:

ZAGREB - Predstavljanje kratkoročnih ekonomskih izgleda i gospodarskih kretanja u Hrvatskoj i regiji "Macroeconomic Outlook 2019.–2020.", u organizaciji Addiko banke (10,00 sati, City Plaza Zagreb, dvorana Kornati, Slavonska avenija 6).

ZAGREB - Telekomunikacijska tvrtka Vipnet na konferenciji za novinare predstavit će novo ime A1 i ostale novosti koje u njihovom poslovanju donosi novo rebrandiranje (10,00 sati, Vip kampus, Vrtni put 1).

ZAGREB - Potpisivanje Ugovora o javnoj nabavi robotskog kirurškog sustava održati će se u Ministarstvu zdravstva (12 sati, Ksaver 200/a). U ime Ministarstva zdravstva Ugovor će potpisati ministar zdravstva Milan Kujundžić. To je prvi robotski kirurški sustav u Hrvatskoj koji će biti smješten u Klinici za urologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb, a edukacija na njemu vršiti će se za više hrvatskih centara. Daljinski upravljani robotski sustav sposoban je izvoditi minimalno-invazivne kirurške zahvate u različitim kirurškim strukama. Uvođenjem robotskog kirurškog sustava Hrvatska slijedi europske i svjetske trendove u minimalnoinvazivnoj kirurgiji na obostranu korist liječnika i pacijenata. Ta nabava financira se bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj

KOPRIVNICA - Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić posjetit će Koprivnicu gdje će održati radni sastanak s predstavnicima Koprivničko- križevačke županije, gradova Koprivnice, Đurđevca i Križevaca te Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica. Na radnom sastanku razgovarat će se o aktualnim temama iz resora Ministarstva (u 11,30 sati, Ulica Antuna Nemčića 5, snimatelji i fotografi moći će snimiti početak sastanka). Izjave za novinare predviđene su nakon sastanka.

NOVI MAROF - Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić potpisat će s gradonačelnikom Sinišom Jenkačem Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Čret“ (u 14,50 sati u Novom Marofu, Ulica Antuna Mihanovića 3). U 52 godine, na tom je odlagalištu odloženo 184.000 m³ otpada. Realizacijom projekta, čija je vrijednost 17.488.025,75 kn, odlagalište će se sanirati i zatvoriti.

SPLIT - Press konferencija SDP-a na temu: „Udar Vlade na male iznajmljivače u turizmu – pet puta veći paušalni porez“, na kojoj će govoriti predsjednik stranke Davor Bernardić te saborski zastupnik SDP-a Branko Grčić (u 10 sati, u prostorijama stranke, Šetalište Bačvice 10).

ZAGREB - Hitna sjednica programskog vijeća HRT-a (u 14.30 sati HRT, Prisavlje 3, dvorana 107).

SPLIT - Svečano otvorenje Tjedna cjeloživotnog učenja, koji Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih već dvanaestu godinu za redom organizira kao nacionalnu obrazovnu kampanju (11 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu, Trg Gaje Bulata 1).

19. travanj 2024 06:48