Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Predstavljanje ‘mini antiovršnog paketa‘

23. Ožujak 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 23. ožujka 2018.:

ZAGREB - Nastavljena će biti 7. sjednica Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Klub zastupnika Živog zida i SNAGA-e u Hrvatskom saboru sazvao je konferenciju za medije na temu: "Mini antiovršni paket izmjena ovršnog zakona i Zakona o obveznim odnosima“. Konferenciju za medije održat će zastupnik Goran Aleksić, predstavnici Mosta nezavisnih lista i HSS-a (10,30 sati, dvorana ‘Ivan Kukuljević‘, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Konferenciju za medije održat će građanska inicijativa ‘Hrvatska protiv Istanbulske konvencije‘ (9,30 sati ,Trg žrtava fašizma 16).

SVETI IVAN ZELINA - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak posjetit će Osnovnu školu Dragutina Domjanića, jednu od odabranih za eksperimentalno provođenje kurikularne reforme (10 sati, Ivana Gundulića 2). Ministrica Divjak objavit će koje su škole odabrane za eksperimentalno provođenje kurikularne reforme koja kreće od jeseni, te ostale novosti vezane uz eksperimentalni program "Škola za život". U pratnji ministrice bit će potpredsjednik Vlade Predrag Štromar i pomoćnica ministrice Lidija Kralj.

ZAGREB - U Kongresnom centru Kraš održat će se svečanost otvaranja strateških projekata ‘Metmonic‘ i ‘Airq‘, te obilježavanje Svjetskog meteorološkog dana i Svjetskog dana voda. U prvome dijelu svečanosti, kratke govore održat će ravnateljica DHMZ-a Branka Ivančak-Picek, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. Projekt ‘Metmonic‘ predstavit će voditeljica projekta, ravnateljica IMI-ja Ana Lucić Vrdoljak (10 sati, Ravnice 48).

ZAGREB - Ponovljeno suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu za ratno profiterstvo u slučaju Hypo počet će na zagrebačkom Županijskom sudu nakon što je ročište zakazano za 9. ožujka odgođeno zbog Sanaderova odlaska liječniku (9,30 sati, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5). Suđenje bi trebalo početi čitanjem optužnice koju Sanader odbacuje.

ZAGREB - Na konferenciji za medije bit će predstavljeni projekt i kampanja "Nisi sama - ideš s nama!". O projektu i kampanji govorit će: Ivana Kalogjera, predsjednica udruge Nismo same, Sanja Sarnavka, predsjednica Upravnog vijeća Zaklade Solidarna pacijentica – korisnica usluge i Zoran Krivačić, taksi prijevoznik. Istraživanjem potreba žena oboljelih od raka, utvrđeno je da svaka četvrta pacijentica do bolnice, i natrag kući, putuje javnim prijevozom jer nema mogućnost plaćanja taksija, a prijatelji i obitelj ne mogu joj osigurati prijevoz automobilom. Sve se osjećaju loše zbog učinka kemoterapije. Zbog te činjenice, pokrenuta je edukativno-donatorska kampanja koja će trajati od 23. ožujka do 20. travnja kao nastavak pilot projekta "Nisi sama – ideš s nama!“ koji je u tijeku, a koji su financirale Zaklada Solidarna i Zaklada Adris. Projekt i kampanja odvijat će se pod pokroviteljstvom i uz financijsku potporu Grada Zagreba (12 sati, prostorije Multimedijalnog instituta/Kluba MaMa, dvorišna zgrada, Preradovićeva 18).

CRIKVENICA/NOVI VINODOLSKI - Ministar turizma Gari Cappelli u Crikvenici će prisustvovati svečanoj skupštini Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), koja se održava u sklopu manifestacije "Dani UHPA-e" (9,30 sati, a u 10 sati predviđene su izjave za novinare, Hotel Omorika, Milovana Muževića 20). Ministar Cappelli će potom, zajedno s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem, posjetiti Novi Vinodolski, gdje će se uz ostalo susresti s gradonačelnikom Velimirom Piškulićem (11 sati, Gradska vijećnica, Trg Vinodolskog zakona 1).

25. travanj 2024 01:16