Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Predstavljanje projekta Nacionalne dječje bolnice u Zagrebu

15. Travanj 2019.

Najavaljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 15. travnja:

ZAGREB - Sjednica Vlade na čijem dnevnom redu su, uz ostalo, i Izvješće o izvršenju ugovora o istraživanju i podjeli eksploatacije ugljikovodika (9,30 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Centar za razvoj i ulaganja organizira ulagačku konferenciju Zagreb Invest koji će obraditi teme u području ulagačke klime, poticanja novih investicija i predstavljanja konkretnih ulagačkih projekata. Skup je podijeljen u četiri glavna tematska bloka: analiza ulagačke destinacije; direktna strana ulaganja u u EU, regiji i Hrvatskoj; prioritetna područja ulaganja; pravni i financijski okvir (Hotel Westin, Ulica Izidora Kršnjavoga 1. Izjave za medije predviđene su u 10,40 sati).

ZAGREB - Osiguravajuća društva u ožujku su zaračunala ukupnu bruto premiju veću od 2,9 milijardi kuna, što je gotovo šest posto više nego u istom mjesecu 2018. godine, pokazuju kumulativni podaci koje je objavio Hrvatski ured za osiguranje. Na rast ukupne zaračunate bruto premije u tom razdoblju utjecao je rast premije u neživotnim osiguranjima, i to za 10,8 posto, na 2,1 milijardu kuna. Istodobno je premija u životnim osiguranjima smanjena za 4,4 posto, na 835,5 milijuna kuna.

ZAGREB – Predstavljanje projekta izgradnje Nacionalne dječje bolnice u Zagrebu koja bi objedinila sadašnje kapacitete Klinike za dječje bolesti Zagreb i dijelove pedijatrijskih kapaciteta drugih zagrebačkih bolnica. Ministarstvo zdravstva, u suradnji s Gradom Zagrebom, započelo je s realizacijom projektnih aktivnosti izrade tehničke i projektne dokumentacije potrebne za pripremu strateškog projekta izgradnje nacionalne dječje bolnice u Zagrebu. Događaju će nazočiti predsjednik Vlade Andrej Plenković i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji bi trebali potpisati okvirni sporazum o suradnji na pripremi projekta „Izgradnja nacionalne dječje bolnice“. Također, svečanosti će nazočiti i  ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ravnatelj Središnje agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric. Vrijednost projekta je 42,3 milijuna kuna od čega je 85 posto financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj (11 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, ulica Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB – SDP-ovi saborski zastupnici održat će ispred Ustavnog suda konferenciju za novinare na temu Zahtjeva za ocjenom suglasnosti s Ustavom, Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o najmu stanova, koju podnose 33 saborska zastupnika. Govorit će Gordan Maras i Domagoj Hajduković, a pridružit će im se predstavnici Hrvatskog saveza udruga stanara (11 sati, Trg sv. Marka 4).

ZAGREB – Konferencija za novinare u povodu otvorenog pisma u kojem je više od 3000 profesora, studenata i alumnija Sveučilišta u Zagrebu izrazilo svoje neslaganje s inicijativom dodjele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. O otvorenom pismu i apelu prema Senatu Sveučilišta u Zagrebu govorit će inicijatori otvorenog pisma Kosta Bovan s Fakulteta političkih znanosti i Nikola Baketa s Instituta za društvena istraživanja te potpisnik otvorenog pisma Ivan Batoš, viši umjetnički suradnik s Muzičke akademije (10,30 sati, ispred zgrade Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14).

25. travanj 2024 17:02