Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Predstavljanje rezultata HUP skora

06. Lipanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak 6. lipnja:

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) predstavit će najnovije rezultate HUP Skora, alata za mjerenje napretka odnosno rezultata reformi u 13 područja ključnih za bolje poslovanje u Hrvatskoj, u usporedbi sa zemljama EU 10. Rezultate će predstaviti predsjednica HUP-a Gordana Deranja, glavni direktor HUP-a Davor Majetić i direktor Arhivanalitike Velimir Šonje (9,30 sati, sjedište HUP-a, Radnička cesta 52/1).

ZAGREB - Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima bile su u travnju 1,9 posto niže u odnosu na prethodni mjesec, dok su na godišnjoj razini smanjene 9,2 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Prema glavnim industrijskim grupacijama (GIG), najviše su na mjesečnoj razni povećane zalihe kapitalnih proizvoda proizvoda, za 11,9 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju, za 2,7 posto te netrajnih proizvoda za široku potrošnju, za 0,8 posto.

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Zastupnici će raspravljati o konačnom prijedlogu zakona o slatkovodnom ribarstvu prema kojem prema kojemu bi nadležnost upravljanja poslovima gospodarskog ribolova preuzele županije. Novi zakon o slatkovodnom ribarstvu trebao bi stvoriti kvalitetnije i učinkovitije pretpostavke za reguliranje obavljanja sportskog i gospodarskog ribolova na kopnenim ribolovnim vodama te provođenje inspekcijskog nadzora nad sudionicima, navodi se u obrazloženju zakona. Na dnevnom redu je i prijedlog zakona o popisu poljoprivrede 2020. kojem je cilj dobivanje što preciznijih podataka o poljoprivredi i utvrđivanje njene važnosti za gospodarstvo.

ZAGREB - Sjednica Vlade na čijem je dnevnom redu 21 točka. Uz ostalo, na dnevnom je redu Prijedlog strategije upravljanja javnim dugom za razdoblje 2019. – 2021.,  Nacrt prijedloga zakona o pomilovanju,  Nacrt konačnog prijedloga zakona o osobama nestalim u Domovinskom ratu  te  Nacrt prijedloga nacionalnog programa športa 2019. - 2026. (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Obilježavanje Dana prava osoba s duševnim smetnjama. U prostorima Dnevne bolnice Klinike za psihijatriju prikazat će se rad s mobilnim timovima, radno okupacijsko liječenje te novi uređaj za transkranijalnu magnetsku stimulaciju (TMS) kojim se provodi biološko liječenje bolesnika s rezistentnom depresijom (12 sati, KBC Zagreb,  Zelena zgrada (prvi ulaz u zgradu), Kišpatićeva ul. 12).

19. travanj 2024 04:14