Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Predstavnici Svjetske banke u posjetu Vladi

13. Ožujak 2019.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za srijedu, 13. ožujka.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković primit će predstavnike Svjetske banke na čelu s potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i centralnu Aziju Cyrilom Mullerom. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka o kojem iz Vlade, kako je najavljeno, izvijestiti priopćenjem (9,00 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Obilježavanje 25. obljetnice suradnje i partnerstva između Republike Hrvatske i Svjetske banke. Kako je najavljeno, očekuje se dolazak premijera Andreja Plenkovića, ministra financija Zdravka Marića i potpredsjednika Svjetske banke za Europu i srednju Aziju Cyrila Mullera. Nakon uvodnih obraćanja, predviđena je prezentacija "Nadogradnja europskog stroja za konvergenciju", te okrugli stol "Utjecaj brzih tehnoloških promjene na obrazovanje, vještine, poslovno okruženje i tržište rada" (9,45 sati, Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski - mala dvorana, Trg Stjepana Radića 4).

ZAGREB - Svečano obilježavanje Dana Obrtničke komore Zagreb, na kojoj će biti dodijeljene nagrade i priznanja istaknutim obrtnicima i pojedincima te institucijama zaslužnim za razvoj obrtništva u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. U okviru svečanosti bit će potpisana Povelja prijateljstva i suradnje s obrtničkom komorom iz Krškog (14:00 sati, Matica hrvatskih obrtnika, Ilica 49/I).

ZAGREB - Nastavak 11. sjednice Hrvatskoga sabora na kojoj će zastupnici, među ostalim, raspravljati o izvješću o radu Državnog ureda za reviziju za prošlu godinu koje pokazuje da je Ured odradio opsežan posao, od listopada 2017. do konca rujna prošle godine obavio je sve planirane revizije: 224 financijske i 104 revizije učinkovitosti, 11 provjera provedbe naloga, 223 uvida u financijske izvještaje. Obavio je reviziju 23 korisnika državnog proračuna i 71 lokalne jedinice, 11 gradova i 60 općina, Hrvatskog crvenog križa i 30 društava Crvenog križa, 41 političke stranke, šest nezavisnih zastupnika i nezavisnog lokalnog vijećnika. Revizija je ‘ušla’ u svih 20 ministarstava te u tri zavoda: za mirovinsko, za zdravstveno osiguranje te za zapošljavanje, o financijskim izvještajima izrazila je 15 bezuvjetnih i osam uvjetnih mišljenja, isto toliko i o usklađenosti poslovanja. Naime, za razliku od prijašnjih godina, kada je davala jedno, zajedničko mišljenje o financijskim izvještajima i poslovanju, zbog novih standarda daje dva, jedno za financijske izvještaje, drugo sa usklađenost poslovanja (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ČAKOVEC - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sudjelovat će na svečanom obilježavanju 29. obljetnice osnutka HDZ-a Međimurske županije, koje će se održati u Centru za kulturu Čakovec (18 sati, Trg Republike 1). U pratnji predsjednika Plenkovića bit će visoki stranački dužnosnici.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković primit će izaslanstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (12 sati, Banska soba, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Održava se sjednica Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba na kojoj će sudjelovati glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, a koji će neposredno prije sjednice dati izjavu za medije (18 sati, Gundulićeva 21a).

ZAGREB - Udruga Zelena akcija organizira konferenciju za medije povodom smanjenja financiranja Zelenog telefona (10 sati, Frankopanska 1). Financiranje je smanjeno za 67 posto, a Zelena akcija tvrdi da je to posljedica kampanje "Vratite magnoliju" protiv zbog radova obnove na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu te ukazivanja na lošu politiku gospodarenja otpadom.

20. travanj 2024 16:33