Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Prosvjed Sindikata hrvatskih učitelja

15. Ožujak 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 15. ožujka 2018.:

ZAGREB - Nastavak 7. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Sjednica Predsjedništva Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) održat će se u središnjici stranke, (16 sati, SDP, Iblerov trg 9). Nakon sjednice izjavu za medije dati će predsjednik SDP-a, Davor Bernardić.

ZAGREB - Svečano uručivanje Odluka o financiranju u sklopu Poziva za ‘Energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora‘, (12,30 sati, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Ulica Republike Austrije 20). Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar uručit će uspješnim prijaviteljima s područja Varaždinske županije Odluke o financiranju. Uz ministra svečanosti će nazočiti i zamjenik varaždinskog župana  Robert Vugrin. Za dodjelu u Varaždinskoj županiji spremno je osam Odluka o financiranju za projekte energetske obnove javnih zgrada, čija ukupna vrijednost iznosi 39.319.175,74 kuna, od čega su 20.000.379,58  kuna bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj.

ZAGREB - Sindikat hrvatskih učitelja organizira prosvjed pod nazivom "još uvijek čekamo odgovore ... Koliko Vam vrijedimo".  Iz sindikata navode da zaposlenici u osnovnoškolskim ustanovama za odgoj i obrazovanje još uvijek nemaju kolektivni ugovor radi odugovlačenja s pregovorima. Ministarstvo znanosti i obrazovanja još se nije očitovalo na zahtjeve, niti je osiguralo sredstva u svrhu sklapanja boljeg kolektivnog ugovora, kažu iz sindikata (12 sati ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Okrugli stol "Zagrebački model skrbi za dijete i obitelj kao prilog nacionalnoj demografskoj politici" kojeg organizira stranka BM 365 Stranka rada i solidarnosti. Na skupu će govoriti demograf Stjepan Šterc i Gojko Bežovan sa zagrebačkog Pravnog fakulteta, a o konkretnim mjerama izvijestit će predsjednik Stranke rada i solidarnosti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Poziv za sudjelovanje na okruglom stolu upućen je i svim parlamentarnim političkim strankama (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Građanska inicijativa “Istina o Istanbulskoj”, organizira konferenciju za novinare pod nazivom „Idemo na referendum!“, najavila je predsjednica udruge Glas roditelja za djecu – GROZD i koordinatorica građanske inicijative „Istina o Istanbulskoj“ prof. Kristina Pavlović (12 sati, ispred Hrvatskog sabora, Trg  sv. Marka).

ZAGREB - Skup Hrvatskog svjetskog sabora s ciljem ‘postavljanja temelja zajedništva hrvatskog naroda bilo gdje u svijetu‘, najavljuju organizatori. Hrvatski znanstvenici iz Hrvatske i svijeta, kao znalci političke i gospodarske situacije u Republici Hrvatskoj, izradili su političke i gospodarske programe koji hrvatskom narodu osiguravaju financijsku sigurnost u budućih 50-tak godina, dodaju organizatori skupa koji se održava pod visokim pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Skup će početi s radom u 11 sati, a na kraju održat će se sastanak Vijeća hrvatskog naroda koji je otvoren i mogu ravnopravno sudjelovati svi sudionici na Skupu uključujući i one koji nisu članovi Vijeća (11 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organizator je obilježavanja Svjetskog dana prava potrošača u sklopu čega će se potpisati Sporazum o suradnji o financiranju Savjetovališta za zaštitu potrošača. Sporazum će potpisati potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (uvodni govori 13,00 sati, potpisivanje sporazuma 14,30 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

OTOK - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovat će na obilježavanju početka radova na rekonstrukciji državne ceste Otok – Slakovci, vrijednih oko 18 milijuna kuna. Uz ministra, svečanosti će prisustvovati i župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić, gradonačelnik Otoka Josip Šarić, a u ime investitora projekta predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić. (u 15,00 sati, Bosutska 80)

20. travanj 2024 10:52