Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Prva digitalna turistička tura ‘Zagreb Time Travel‘

15. Svibanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 15. svibnja:

VARAŽDIN - Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET istovremeno će u pet hrvatskih gradova - Osijeku, Rijeci, Splitu, Varaždinu i Zagrebu otvoriti regionalne obrazovne centre (ROC). Riječ je o centrima koji se otvaraju u sklopu provedbe pilot projekta e-Škole, a središnja svečanost održat će se u 10,30 sati u Prvoj gimnaziji Varaždin. Uz čelne ljude CARNET-a i pilot projekta e-Škole na otvaranju u Varaždinu sudjelovat će i ministrica znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Blaženka Divjak. Program će uključiti videokonferencijska javljanja iz svih ostalih centara, te kratki ogledni sat o korištenju informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi (10,30 sati, Prva gimnazija Varaždin, Petra Preradovića 14).

ZAGREB - Svečano potpisivanje ugovora za provedbu programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. S korisnicima - gradonačelnicima Rovinja, Sv. Ivana Zeline, Bjelovara, Đurđevca i Dugog Sela te načelnicima općina Gornja Rijeka i Donja Voća ugovore će potpisati ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, a u ime Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost direktor Dubravko Ponoš. Program se sufinancira iz EU fondova. (12 sati, dvorana Fonda na 20. katu zgrade Zagrebtowera, Radnička cesta 80).

ZAGREB - Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo  održat će prosvjed "Stop nasilju nad djecom i očevima" kako bi upozorila na uskraćivanje prava djece na oba roditelja nakon prekida bračne ili izvanbračne zajednice. Također, kako ističu, žele upozoriti na šikaniranje očeva od strane institucija, posebno centara za socijalnu skrb i sudova. Prosvjed će se održati u povodu Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja (10 sati, Trg Svetog Marka).

ZAGREB - Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić potpisat će s izraelskom tvrtkom Aeronautics ugovor za nabavu besposadnog zrakoplovnog sustava za potrebe kontrole ribolova. Vrijednost odabrane ponude je 4,87 milijuna eura, a financirat će se iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo. Potpisivanju Ugovora nazočit će i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević (12,00 sati, Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 789).

ZAGREB - "Izravna strana ulaganja - Gospodarska politika za privlačenje ulaganja" - tema je poslovnog ručka kojega organizira Američka gospodarska komora - AmCham (12,00 sati, Hotel Westin, Izidora Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Prva digitalna turistička tura koja nudi putovanje kroz vrijeme i u prošlost Zagreba uz pomoć suvremenih tehnologija proširene (AR) i virtualne stvarnosti (VR) pod nazivom "Zagreb Time Travel" predstavit će na konferenciji za medije autori te inovacije (11,00 sati, Tehnološki park Zagreb, Zagrebački velesajam, paviljon 12, Avenija Dubrovnik 15).

VUKOVAR - Edukacijska radionica "Hrvatska 365 Gourmet" s dvojicom vrhunskih stranih chefova s Michelinovim zvjezdicama održat će se u Vukovaru u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore (12,00 sati izjave za medije, hotel Lav II, Josipa Jurja Strossmayera 18).

25. travanj 2024 00:13