Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Radni sastanak službi za sigurnost u prometu

24. Srpanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu 24. srpnja:

ZAGREB - Uprava Hrvatske poštanske banke predstavit će na konferenciji za novinare rezultate poslovanja za prvo polugodište 2019. godine. (11.00 sati, Sjedište HPB-a, Jurišićeva 4)

ZAGREB - Promocija prvog broja Hrvatskog časopisa za osiguranje, na kojoj će govoriti predstavnici Hrvatskog ureda za osiguranje, HANFA-e te članovi uredničkog vijeća. (11.00 sati, Hrvatski ured za osiguranje, Martićeva 71/1)

ZAGREB - Sjednica Vlade RH na čijem je dnevnom redu među ostalim Prijedlog uredbe o općim pravilima za unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave te Prijedlog zaključka u vezi s provjerom broja i vjerodostojnosti potpisa birača iz Zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative "67 je previše" (11,30 sati, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB -  Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sudjelovat će na radnom sastanku službi za sigurnost cestovnog prometa policijskih uprava u Republici Hrvatskoj (13 sati, amfiteatar Ravnateljstva policije, Ilica 335). U uvodnom izlaganju bit će predstavljeno stanje sigurnosti u prometu u prvom polugodištu 2019. te razlozi za donošenje izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje uskoro stupaju na snagu. Uz Božinovića, radnom sastanku prisustvovat će glavni ravnatelj policije Nikola Milina, načelnik Uprave policije Ivan Merćep te voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije Josip Mataija. Nakon izlaganja u 13,30 sati predviđena je izjava za medije potpredsjednika Vlade RH i ministra unutarnjih poslova Božinovića. Mediji trebaju na portu Ravnateljstva policije doći najkasnije do 12,40 sati.

ZAGREB - Predstavljanje kampanje "Hitni koridor spašava život" kojom se želi ukazati na važnost otvaranja prometnog koridora za vozila hitne intervencije prilikom njihovog dolaska na mjesto prometne nesreće (11 sati, Naplatna postaja Lučko. Predstavljanje kampanje inicirale su Hrvatske autoceste i Hrvatski autoklub, a inicijativi su se pridružili Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski zavod za hitnu medicinu, Hrvatska vatrogasna zajednica, te Autocesta Rijeka Zagreb. Na naplatnoj postaji Lučko predstavnici službi koje svakodnevno sudjeluju u pružanju pomoći kod teških prometnih nesreća vozačima će dijeliti vodu i višejezične letke o hitnom koridoru te će dati izjave za medije.

ZAGREB - Okrugli stol "Trauma, nasilje i društvo: što se to zbiva u Hrvatskoj?"(12 sati, prostorije Klinike za psihološku medicinu KBC-a Zagreb, Kišpatićeva 12). Sudionici okruglog stola biti će stručnjaci iz područja psihologije, sociologije, psihijatrije i socijalnog rada koji će tom prilikom dati svoje viđenje razmjera prisutnosti tolerancije na nasilje u svim njegovim oblicima u Hrvatskoj danas.

25. travanj 2024 14:05